Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Υπ. Δικαιοσύνης για την υπόθεση Πανούση

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Υπ. Δικαιοσύνης για την υπόθεση Πανούση

Ελλάδα/Κόσμος11 Νοεμβρίου 2015

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Πανούση καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Άρειο Πάγο αναμένεται να μεταβούν τρεις από τους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Στις 11 θα συναντηθούν με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται μετά την κατάθεση στην εισαγγελεία του Αρείου Πάγου από τον Γιάννη Πανούση του φακέλου με τα αποδεικτικά στοιχεία και τις καταγγελίες που έκανε για πολιτικούς που έχουν σχέσεις με τρομοκράτες και απειλούν τη ζωή του.

Υπενθυμίζεται ότι μλώντας στο Mega, ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι δεν γνωρίζει τι είπε ακριβώς ο Γ. Πανούσης αλλά ουδέποτε έγινε συζήτηση και διαπραγμάτευση για τα νομοθετήματα που θα διαμορφώνονταν, προβάλλοντας ως απόδειξη ότι ο νόμος που προέκυψε είχε πάρα πολλές ρυθμίσεις που άφησαν απογοητευμένες κάποιες ομάδες κρατουμένων, λόγος για τον οποίο του έκαναν επιθέσεις.

Είπε, μάλιστα, ότι έχει δεχθεί και ο ίδιος απειλές αλλά τις έχει αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο από αυτόν με τον οποίο τις αντιμετώπισε ο Γιάννης Πανούσης.

Νέα βόμβα έριξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος σε επικοινωνία που είχε με τον ΣΚΑΙ, άφησε βαρύτατα υπονοούμενα για περίεργες λεκτικές συμπτώσεις ανάμεσα σε μέλη της κυβέρνησης και στα όσα γράφουν φυλακισμένοι τρομοκράτες.

 

Γεροβασίλη: Κάποιοι θέλουν να πλήξουν τη χώρα

Εκτενή αναφορά με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη από την κυβερνητική εκπρόσωπο στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

«Κάποια γεγονότα, ο τρόπος με τον οποίο κάποιος τα εκμεταλλεύεται, δείχνει και τον στόχο. Επομένως, εδώ είναι μία στιγμή ιδιαίτερη για τη χώρα και ιδιαίτερη για τη διαπραγματευτική μας προσπάθεια. Υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι θέλουν να πλήξουν και την προσπάθεια και τη χώρα στ’ αλήθεια προκειμένου οι ίδιοι να επιβληθούν ξανά στην εξουσία», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα. Γεροβασίλη.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν τέτοια σενάρια σε κάποιους κύκλους ανθρώπων. Αυτό δεν είναι καινούργιο έρχεται από παλιά και κάθε φορά με μια αφορμή εμφανίζεται και συμβαίνουν αυτά τα οποία βλέπουμε να συμβαίνουν.

Είναι επικίνδυνα παιχνίδια αυτά και είναι επικίνδυνα όχι γιατί κινδυνεύει ή απειλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ή η κυβέρνηση από αυτά, αλλά γιατί απειλείται η ίδια η πολιτική και η κοινωνική ζωή της χώρας και θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο ευαίσθητοι απέναντι σε όλο αυτό και τον τρόπο με τον οποίο διατυπώνουμε τον πολιτικό μας λόγο. Αυτά είναι επικίνδυνα σενάρια» τόνισε η κα Γεροβασίλη.

 

Εξάλλου, το μεσημέρι θα αποφασίσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με τον χρόνο που θα πρέπει να κληθούν για να ενημερώσουν, ο επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, με αφορμή τις καταγγελίες του τελευταίου για απειλές κατά της ζωής του.

Την πρόταση έκαναν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης και ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, οι οποίοι συμμετέχουν στο προεδρείο.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος