Εισαγγελική έρευνα για την επίθεση κατά Κουμουτσάκου

Εισαγγελική έρευνα για την επίθεση κατά Κουμουτσάκου

Ελλάδα/Κόσμος6 Νοεμβρίου 2015

Επεισόδια και χημικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ποντίων, έξω από τη Βουλή, κοντά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Άγνωστοι που βρίσκονταν μεταξύ των συγκεντρωμένων χτύπησαν τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο.

Ομάδα που βρισκόταν δίπλα σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ξεκίνησαν συνθήματα όπως «αλήτες, προδότες, πολιτικοί» και στη συνέχεια επιτέθηκε στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο, και άρχισε να τον χτυπά χτυπώντας τον και σκίζοντάς του τα ρούχα. Μάλιστα, χρειάστηκε να επέμβουν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ για να γλυτώσουν τον βουλευτή από τη μανία των αγνώστων.

Οι δράστες έριξαν μπουκάλια με νερό και ξύλα εναντίον του βουλευτή, την ώρα που βρισκόταν κοντά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τον κτύπησαν με τα χέρια τους και τον εξύβρισαν.

Μάλιστα, για να γλιτώσει, διέφυγε προς τα σκαλιά της Βουλής, ενώ όταν άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να φυγαδεύσουν τον βουλευτή της ΝΔ προς την πλευρά του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, η ίδια ομάδα τραμπούκων κινήθηκαν εναντίον τους, πετώντας πέτρες, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε χρήση χημικών.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος. Εντολή του εισαγγελέα είναι να σχηματιστεί δικογραφία, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι υπαίτιοι για το χθεσινό συμβάν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης ποντιακών συλλόγων.

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Αθηναίων, με τον συνδυασμό της Χρυσής Αυγής, το 2014, αναζητείται ως ύποπτος για την επίθεση εναντίον του βουλευτή της ΝΔ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι ένας από τα τουλάχιστον δύο άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί από την ομάδα των ακροδεξιών που ξυλοκόπησαν τον κ. Κουμουτσάκο, ο οποίος πήγε στο συλλαλητήριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στον χώρο του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA" το πρωί της Παρασκευής τόνισε ότι οι έρευνες συνεχίζονται σε συγκεκριμένους χώρους, η αστυνομία βρίσκεται σε καλό δρόμο ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πρόκειται για ανθρώπους που πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή. "Όπως κάθε δημοκρατικός πολίτης, απαιτώ απ' τη δημοκρατική Πολιτεία την άμεση σύλληψη των δραστών της χθεσινής φασιστικής επίθεσης", αναφέρει σε μήνυμά του ο Γ. Κουμουτσάκος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον δύο άτομα από την ομάδα των ακροδεξιών που ξυλοκόπησαν τον κ. Κουμουτσάκο, ο οποίος συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, στον χώρο του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, για να διαδηλώσει την αντίθεσή του στις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη, για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος