Ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια στα ελληνικά νερά

Ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια στα ελληνικά νερά

Ελλάδα/Κόσμος29 Οκτωβρίου 2015

Ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αυτό που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ανοιχτά της Εφταλούς, κοντά στο Μόλυβο, στη Λέσβο, όταν βυθίστηκε σκάφος με εκατοντάδες πρόσφυγες - μαρτυρίες κάνουν λόγο ακόμη και για 350 ανθρώπους.

Από την θάλασσα ανασύρθηκαν νεκρά δυο αγόρια ηλικίας περίπου έξι ετών και ενός έτους και ένας ενήλικας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας κατέληξε στο νοσοκομείο άλλο ένα μικρό κορίτσι.

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύονται 18 παιδιά. Από αυτά τα τρία είναι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και πρόκειται να μεταφερθούν σε ειδική παιδιατρική ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Μέχρι στιγμής ανέρχεται σε 242 ο αριθμός των διασωθέντων που έχουν μεταφερθεί σε καταυλισμούς προσφύγων και σε δημόσιους χώρους στην περιοχή του Μολύβου.

Άγνωστος όμως παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων αφού μαρτυρίες ανεβάζουν μέχρι και σε 350 τους επιβαίνοντες στο ξύλινο σκάφος με το οποίο ξεκίνησαν από την απέναντι τουρκική ακτή.

Η προσπάθεια των στελεχών του Λιμενικού, της Frontex και των ψαράδων της περιοχής ήταν πραγματικά ηρωική, ενώ όλη η τοπική κοινωνία στον Μόλυβο είναι επί ποδός για να βοηθήσει.

Σε πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες με ανέμους στο στενό μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας να πνέουν με ένταση μέχρι και οκτώ μποφόρ έδωσαν μια πραγματική μάχη για να σώσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσαν.

πληροφορίες από Lesvos News

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος