Την αποπομπή Σαββαΐδου αποφάσισε η κυβέρνηση

Την αποπομπή Σαββαΐδου αποφάσισε η κυβέρνηση

Ελλάδα/Κόσμος22 Οκτωβρίου 2015

Μετά την άρνησή της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, να παραιτηθεί, την αποπομπή της αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε το πρωί της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα. 

«Το υπουργικό συμβούλιο ομοφώνως έκανε αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για να παυθεί από τα καθήκοντά της η γ.γ Δημοσίων Εσόδων, η κ. Σαββαϊδου», ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, μετά την ολοκλήρωση του  συμβουλίου.

«Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, «σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την ελληνική κοινωνία, για τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ειδικά σε δημόσιους λειτουργούς, να λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, επίσης όχι μόνο αυτό, αλλά να ευνοούν και συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και οι οποίες αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής». «Σε αυτή τη χώρα», σημείωσε, «υπάρχουν νόμοι, κανόνες και θα τηρηθούν».

Για την παραπάνω απόφαση πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση «πατάει» στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Να θυμίσουμε πως εναντίον της Κατερίνας Σαββαΐδου έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για πλημμέλημα ενώ έχει κληθεί να απολογηθεί και για ένα κακούργημα, «για πράξεις που σχετίζονται απολύτως με τη θέση που κατέχει».

Σε ό,τι αφορά το πλημμέλημα η δίωξη ασκήθηκε στις 15/10/2015, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για χαριστικές ρυθμίσεις προς ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για οφειλές προς το Δημόσιο, καθώς η κ. Σαββαΐδου μετέτρεψε ουσιαστικά τη νόμιμη προθεσμία των 20 ημερών σε προθεσμία ενός έτους, προκαλώντας οικονομική ζημιά στο Δημόσιο.

Για το δε κακούργημα της απιστίας, σε υπόθεση προστίμου 78.000.000 ευρώ σε εταιρεία για συναλλαγές με πλαστά τιμολόγια, η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, αντί να δρομολογήσει την είσπραξή του, φέρεται να μπλόκαρε την υπόθεση, διατάσσοντας να ξαναγίνει ο έλεγχος από την αρχή, παρά το γεγονός ότι το πρόστιμο καταλογίστηκε στην εταιρεία, που κατηγορείται για τοκογλυφία, έπειτα από τους νόμιμους ελέγχους.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος