Φορολογικό και δημοσιονομικές εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

Φορολογικό και δημοσιονομικές εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

Ελλάδα/Κόσμος21 Οκτωβρίου 2015

Με τους εκπροσώπους των δανειστών συναντώνται αυτή την ώρα οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέκος Φλαμπουράρης για τον συντονισμό εφαρμογής της συμφωνίας. Νέα συνάντηση στις 6 το απόγευμα με τη συμμετοχή και των κ. Χουλιαράκη και Αλεξιάδη. Αναβλήθηκε, στο μεταξύ, η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group.

Στην Αθήνα από χθες οι εκπρόσωποι των δανειστών για την πρώτη αξιολόγηση για την απελευθέρωση της δόσης των 3 δισ. σε δύο υποδόσεις. Ξεκίνησε η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους των δανειστών, ενώ αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Euroworking Group.

Στην πρωινή συνάντηση θα πάρει μέρος και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ αντικείμενο είναι ο συντονισμός της εφαρμογής του προγράμματος.

Προσερχόμενος στη συνάντηση ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε: «Δεν νομίζω πως συνδέεται η αναβολή του EuroWorking Group με την διαπραγμάτευση».

Συνάντηση των δύο πλευρών έχει προγραμματιστεί και για τις 18.00 το απόγευμα τις ίδιας ημέρας, στην οποία θα πάρουν μέρος και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης και Τ. Αλεξιάδης.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών (οικονομικές/δημοσιονομικές εξελίξεις, προϋπολογισμός 2016, φορολογία).

 Οι συναντήσεις θα γίνουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος