Σαββαΐδου: Δεν παραιτούμαι

Σαββαΐδου: Δεν παραιτούμαι

Ελλάδα/Κόσμος21 Οκτωβρίου 2015

 Την πρόθεσή της να μην παραιτηθεί δημοσιοποίησε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου μέσω ανακοίνωσής της στην οποία επισημαίνει ότι οι κατηγορίες που της προσάπτονται είναι αβάσιμες.

«ΑΡΝΗΘΗΚΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ από τη θέση του Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καθώς δεν μπορώ να αποχωρήσω σε μια χρονική στιγμή που αβάσιμα αμφισβητείται η ορθή εκπλήρωση των καθηκόντων μου και πλήττεται η εντιμότητά μου και η αξιοπρέπειά μου λόγω της εμπλοκής του ονόματος μου σε δικαστικές περιπέτειες.

Άλλωστε, δεν θα επιτρέψω, η παραίτησή μου να θεωρηθεί ως παραδοχή της εμπλοκής μου σε οποιοδήποτε σκάνδαλο ή να οδηγήσει στη μετατροπή της ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε μια φοβισμένη φορολογική διοίκηση που δεν μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή της.

Τέλος, είμαι αποφασισμένη να προχωρήσω σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες για τη δικαίωσή μου και την προστασία της τιμής και της υπόληψής μου.»

Κύκλοι του Μαξίμου σημειώνουν μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί σε πολιτική αντιπαράθεση με την κ. Σαββαΐδου ή στο έργο της δικαιοσύνης.

Αναλυτικότερα, επισημαίνουν:

“Η κυρία Σαββαΐδου, με τη σημερινή της ανακοίνωσή της, δυστυχώς επιβεβαιώνει την ανησυχία της κυβέρνησης σε σχέση με την αδυναμία της, να επιτελέσει τον ρόλο της με πολιτική ανεξαρτησία και θεσμική ακεραιότητα. Έχει άλλωστε ήδη κληθεί να απαντήσει επί συγκεκριμένων θεμάτων και κατηγοριών. Είναι ευνόητο ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί ούτε σε πολιτική αντιπαράθεση με την κ. Σαββαΐδου ούτε βέβαια στο έργο της δικαιοσύνης.”

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος