Από σήμερα οι περικοπές στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ

Από σήμερα οι περικοπές στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ

Εν Δήμω > Ειδήσεις10 Νοεμβρίου 2014

Οι κάτοικοι της Αργυρούπολης θα ζήσουν σήμερα μια δυσάρεστη εμπειρία καθώς περιμένοντας στη στάση το Α4 για να κατέβουν στην Αθήνα θα τους παραλάβει το 164 που θα τους αφήσει στο ΜΕΤΡΟ Αγίου Δημητρίου.
Όσοι πάλι πάρουν το 201 για να κινηθούν προς Ηλιούπολη και Δάφνη, θα κατέβουν και αυτοί στο ΜΕΤΡΟ του Αγίου Δημητρίου.
Οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής που χρησιμοποιούν το 155 για να πάνε στην Ηλιούπολη θα φτάσουν και αυτοί μέχρι το ΜΕΤΡΟ Αγίου Δημητρίου.
Στην κίνηση της Ιασωνίδου θα προστεθεί και το 154 το οποίο μέχρι πρότινος διέσχιζε την Κύπρου και έφτανε στο ΜΕΤΡΟ Αγίου Δημητρίου στο εξής όμως θα τερματίζει στο ΜΕΤΡΟ του Ελληνικού.
 
ΧΛΙΑΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
 
Όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Κωνσταντάτος έκανε πολλές επαφές με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ για τη δημοτική συγκοινωνία. Δεν τις αξιοποίησε όμως για να αποτρέψει τις περικοπές οι οποίες πλήττουν ιδιαίτερα την Αργυρούπολη. Η έκδοση ενός ψηφίσματος διαμαρτυρίας στο παρά πέντε δεν αρκεί. Χρειάζονται ενέργειες που να βάζουν εμπόδιο στις αρνητικές αλλαγές.
 
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
 
Οι πιο επιβαρυντικές αλλαγές για το Ελληνικό και την Αργυρούπολη είναι οι παρακάτω:
 
154: μετονομάζεται σε «154 ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ(ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΛΑΣ)» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό Μετρό «Ελληνικό».
 
Α4: μετονομάζεται σε «164 ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-Κ.ΗΛ/ΠΟΛΗ-ΑΡΓ/ΠΟΛΗ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό Μετρό «Αγ. Δημήτριος».
 
201: μετονομάζεται σε «201ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στους σταθμούς Μετρό «Ηλιούπολη» και «Αγ. Δημήτριος».
 
155: θα ονομάζεται «155 ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό μετρό «ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», ενώ καταργείται το τμήμα της γραμμής στην Ηλιούπολη, το οποίο εξυπηρετείται από τις γραμμές 201 και 206.
 
Επίσης ισχύουν και οι παρακάτω αλλαγές:
 
Το 101 μετονομάζεται σε 101 «ΑΛΙΜΟΣ–ΕΛΛΗΝΙΚΟ». Η αφετηρία του χωροθετείται στη Μαρίνα Αλίμου και το τέρμα του επί της οδού Θράκης στο Ελληνικό.
 
Το «205 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ» τροποποιείται και στις δυο κατευθύνσεις, ώστε να εξυπηρετεί την περιοχή Ευρυάλης.
 
Το Β3 συγχωνεύεται με το Α3 το οποίο δε θα διέρχεται από την περιοχή Ευρυάλης στη Γλυφάδα και μετονομάζεται σε «Α3 ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ(μέσω λ. Βουλιαγμένης)».

Το Ε22 μετατρέπεται σε κανονική γραμμή από Express και μετονομάζεται σε «122 ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ». Η αφετηρία και το τέρμα της γραμμής παραμένουν ως έχουν. Πραγματοποιούνται όλες οι στάσεις κατά μήκος της διαδρομής της, ενώ η σύνδεση με το σταθμό μετρό «Ελληνικό» από τη Γλυφάδα πραγματοποιείται μέσω των οδών Γρ. Λαμπράκη και Βουλιαγμένης.


Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις