Τροπολογία

Τροπολογία "ασυλίας" επεδίωκε η Σαββαΐδου

Ελλάδα/Κόσμος19 Οκτωβρίου 2015

Τροπολογία που την "θωράκιζε" είχε προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, σε χρόνο σχεδόν παράλληλο της κλήσης της σε απολογία από την Εισαγγελία, καθώς κατηγορείται για "πάγωμα" μεγάλου προστίμου σε εταιρεία και παράταση αποπληρωμής προς τηλεοπτικά δίκτυα.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, το σχέδιο τροπολογίας εστάλη στο υπουργείο Οικονομικών, δύο ημέρες πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα πρώτα προαπαιτούμενα.

Προέβλεπε ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών και οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας, που κάνουν τους ελέγχους περιουσιακής κατάστασης, να μην παραπέμπονται στη δικαιοσύνη, να μη διώκονται και να μην ενάγονται για γνώμη, εισήγηση ή απόφαση που εκδίδουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και μάλιστα αυτό να ισχύει και για τις εκκρεμείς υποθέσεις.

Η κυβέρνηση απέρριψε το σχέδιο τροπολογίας που επιχείρησε να προωθηθεί η κ. Σαββαΐδου.

Από τη δική της πλευρά, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ισχυρίστηκε ότι η τροπολογία αυτή ήταν παραδοτέα δράση στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους θεσμούς.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος