Δεν πωλείται το θαλάσσιο μέτωπο των Λιπασμάτων

Δεν πωλείται το θαλάσσιο μέτωπο των Λιπασμάτων

Ελλάδα/Κόσμος16 Οκτωβρίου 2015

Εξαιρείται, τελικά, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η παράκτια ζώνη των Λιπασμάτων Δραπετσώνας μέχρι τον όρμο Σφαγείων, από τη νέα Σύμβαση Παραχώρισης του ΟΛΠ.

Εκτός Σύμβασης Παραχώρησης μένει τελικά το επίμαχο θαλάσσιο μέτωπο της Λιμενικής Ζώνης των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, το οποίο το ΤΑΙΠΕΔείχε συμπεριλάβει μέσα στο προσχέδιο της Σύμβασης Παραχώρησης Ελληνικού Δημοσίου – ΟΛΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες τής «Εφ.Συν.», η απόφαση λήφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, έπειτα από πολύωρη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας με τον υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και αφού είχε προηγηθεί προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, όπως αναφέρουν πληροφορίες του in.gr (οι οποίες επιβεβαιώνουν την εξαίρεση της παράκτιας ζώνης των Λιπασμάτων Δραπετσώνας), δεν θα αλλάξει η χρήση των χώρων της Πολιτιστικής Ακτής στο λιμάνι του Πειραιά.Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο είχε πραγματοποιηθεί πορεία από το παλιό δημαρχείο Δραπετσώνας προς το υπουργείο Ναυτιλίας με αίτημα την εξαίρεση της παράκτιας ζώνης των Λιπασμάτων.

Όπως είναι γνωστό, τις τελευταίες ημέρες, το ΤΑΙΠΕΔ προσπαθούσε να βρει τη «χρυσή τομή» προκειμένου να ικανοποιηθούν αμφότερες οι πλευρές: και ο επενδυτής που ήθελε τον συγκεκριμένο χώρο για να κατασκευάσει προβλήτες για την ακτοπλοΐα και την κρουαζιέρα, αλλά και ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Αρχική σκέψη ήταν να δοθεί στον δήμο το Λιμανάκι των Σφαγείων, ώστε να εξασφαλιστεί δίοδος των δημοτών στη θάλασσα. Τελικά, εκτός Σύμβασης παραμένει όλο το θαλάσσιο μέτωπο μέχρι και το Λιμανάκι των Σφαγείων: αυτό ακριβώς που επιθυμούσε η δημοτική αρχή

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος