«Μόνη πραγματικά καλή λύση η πρόταση του ΕΜΠ»

«Μόνη πραγματικά καλή λύση η πρόταση του ΕΜΠ»

Ελλάδα/Κόσμος8 Οκτωβρίου 2015

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη σχετικά με την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικού. Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, έκρινε «μόνη πραγματικά καλή λύση» την πρόταση του ΕΜΠ χωρίς να αναφερθεί στη σύμβαση παραχώρησης του χώρου.

Από το βήμα της Βουλής, ο Γ. Τσιρώνης, πρότεινε «να προχωρήσουμε σε αξιοποίηση της έκτασης, με βάση τη πρόταση του Πολυτεχνείου, που είναι η μόνη πραγματικά καλή λύση που εδώ και δεκαετίες παραγνωρίζεται».

Οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού δημιουργούν ερωτηματικά καθώς την ίδια ώρα το ΤΑΙΠΕΔ σημειώνει πως η παραχώρηση της έκτασης των 6200 στρεμμάτων προχωρά κανονικά με βάση τα όσα προβλέπει η συμφωνία με τους πιστωτές.

Απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, για το ίδιο θέμα, ο Γ. Τσιρώνης, τόνισε: «Η στρατηγική σας στηρίζεται στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, που δεν αγγίζει μόνο τους μισθωτούς, αλλά και όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Είναι ο θάνατος του εμποράκου.

Για την δική σας λογική ένα μεγάλο Mall στο Ελληνικό είναι επένδυση ανάπτυξης. Για την δική μας λογική είναι το κλείσιμο χιλιάδων καταστημάτων και η μετατροπή εμπόρων σε κακοπληρωμένους υπαλλήλους»

Και συμπλήρωσε: «Αυτό είχε ομολογήσει με κυνική ειλικρίνεια ο πρώτος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ο κύριος Κουκιάδης το 2010 σε ημερίδα: ''Όλα αυτά τα μικροκαταστήματα πρέπει να κλείσουν και η εμπορική δραστηριότητα να περάσει σε λίγα χέρια. Με αυτήν την άποψη εμείς έχουμε πάρει οριστικό διαζύγιο''».

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος