Στην τελική ευθεία τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων

Στην τελική ευθεία τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων

Εν Δήμω > Ειδήσεις6 Οκτωβρίου 2015

Κατατέθηκαν από την πλειοψηφία των δήμων της Αττικής τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων και το αναθεωρημένο σχέδιο του ΠΕΣΔΑ Αττικής θα συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο, την Πέμπτη 8/10/2015.

Ως και την 1η Οκτωβρίου 2015, οι Δήμοι που κατέθεσαν στον ΕΔΣΝΑ το ΤΣΔΑ τους ανέρχονται σε πενήντα ένα και αντιστοιχούν στο 78% του συνόλου των δήμων της Αττικής. Οι δήμοι αυτοί, πληθυσμιακά αντιστοιχούν περίπου στο 90% του συνολικού πληθυσμού της Αττικής, και στο 88% του συνόλου των απορριμμάτων.
Αναφορικά με το περιεχόμενο των ΤΣΔΑ, το σύνολο των Δήμων που υπέβαλαν το σχέδιο δίνουν έμφαση στην Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) με την ανάπτυξη ξεχωριστών ρευμάτων (τουλάχιστον τεσσάρων) και στην αποκεντρωμένη, με δημόσιο χαρακτήρα, διαχείριση των απορριμμάτων. Παράλληλα μεγάλος αριθμός των δήμων επιθυμεί την δημιουργία στην περιοχή του μικρής κλίμακας μονάδα διαλογής, σταθμό μεταφόρτωσης και μονάδα κομποστοποίησης, προκειμένου να διαχειριστούν τα απορρίμματα τους, διασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Μεταξύ των δήμων που κατέθεσαν σχέδιο είναι και ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης αν και ουδέποτε γνωστοποιήθηκε η μελέτη που εκπονήθηκε από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, στο δημοτικό συμβούλιο.
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους δήμους, δώδεκα (19%) έχουν δηλώσει ότι βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης των ΤΣΔΑ και θα τα υποβάλλουν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή. Πρόκειται για τους δήμους:

1. Δήμος Αγκιστρίου
2. Δήμος Αλίμου
3. Δήμος Γλυφάδας
4. Δήμος Δάφνης – Υμηττού
5. Δήμος Ηλιούπολης
6. Δήμος Μάνδρας
7. Δήμος Περάματος
8. Δήμος Πόρου
9. Δήμος Τροιζηνίας
10. Δήμος Ύδρας
11. Δήμος Φιλόθεης – Ψυχικού
12. Δήμος Φυλής

Τέλος, δύο (2) μόλις δήμοι δεν έχουν ενημερώσει το Σύνδεσμο για τις ενέργειές τους σχετικά με τη σύνταξη ΤΣΔΑ. Πρόκειται για τους δήμους Καισαριανής και Πετρούπολης.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις