Η ανθρωπιά κερδίζει τη μισαλλοδοξία

Η ανθρωπιά κερδίζει τη μισαλλοδοξία

Εν Δήμω > Ειδήσεις4 Οκτωβρίου 2015

Συγκλονιστική είναι η παρουσία των πολιτών στο γήπεδο χόκεϊ του ελληνικού όπου φιλοξενούνται περίπου 500 πρόσφυγες. Φορείς και συλλογικότητες ενισχύουν την προσπάθεια των εθελοντών προκειμένου οι φιλοξενούμενοι να έχουν ανθρώπινο επίπεδο διαβίωσης για όσο καιρό παραμείνουν.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το Χαμόγελου του Παιδιού κ.α., από την πρώτη στιγμή στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια που γίνεται από την Πολιτεία και από την Περιφέρεια Αττικής ώστε το προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας να είναι ασφαλές για τους «ενοίκους» του.

Συγκινητική είναι η προσφορά των απλών πολιτών που καθημερινά επισκέπτονται το κτίριο στις πρώην Ολυμπιακές εγκαταστάσεις προσφέροντας από το υστέρημά τους είδη πρώτης ανάγκης.

Μεγάλη ανάγκη για σακίδια πλάτης

Συναντήσαμε την Κυριακή τον Περιφερειακό Σύμβουλο με τη «Δύναμη Ζωής» Μίλτο Ευσταθιάδη που αν και κουρασμένος (βρίσκεται από την πρώτη ημέρα στο γήπεδο το Χόκεϊ) αφιέρωσε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του, για να μας μιλήσει.

«Προσπαθούμε καθημερινά για το καλύτερο. Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμά μας» μας λέει.

Αναφερόμενος στις ανάγκες που υπάρχουν, κάνει έκκληση να μην φέρνει άλλα ρούχα ο κόσμος, καθώς οι ανάγκες είναι υπέρ - καλυμμένες. «Χρειάζονται μικρά σακίδια πλάτης, αδιάβροχα, ομπρέλες και είδη υγιεινής» σημειώνει, εξηγώντας πως αυτά είναι τα απολύτως απαραίτητα για το δύσκολο ταξίδι που έχουν μπροστά τους οι πρόσφυγες μέχρι τον τελικό προορισμό τους.

Κανένα πρόβλημα με τη σίτιση

Τα προβλήματα που είχαν υπάρξει με το φαγητό έχουν επιλυθεί και κάθε μέρα περισσότερες από 500 μερίδες φαγητού καταφθάνουν στο χώρο. «Το φαγητό είναι εξασφαλισμένο» μας λέει ο Μίλτος Ευσταθιάδης που σε ρόλο συντονιστή αφιερώνει αμέτρητες ώρες ώστε όλα να κυλούν ομαλά.

Παράλληλα, ήδη έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες ξηράς τροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 8 όμοροι δήμοι θα αναλάβουν άμεσα να συνδράμουν στη σίτιση των προσφύγων.

Συμπληρώνοντας μια εβδομάδα στο προσωρινό Κέντρο Φιλοξενίας, κάθε οικογένεια έχει επιλέξει τη δική της γωνιά και με σεντόνια έχει φτιάξει το πρόχειρο κατάλυμά της.

Ανακτούν δυνάμεις και προετοιμάζονται για το μακρινό ταξίδι που θα ακολουθήσουν.

 

Διαβάστε επίσης

Μετεγκατάσταση προσφύγων στο Ελληνικό

Αλληλεγγύη και στην πράξη

Ο αντιπεριφερειάρχης για τους πρόσφυγες στο δημοτικό συμβούλιο 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις