Το Ελληνικό στα χέρια του Λάτση

Το Ελληνικό στα χέρια του Λάτση

Εν Δήμω > Ειδήσεις8 Νοεμβρίου 2014

 Στη LAMDA Developments συμφερόντων Λάτση περνά το Ελληνικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το 6ο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου τάχτηκε υπέρ της νομιμότητας του διαγωνισμού για την «αξιοποίηση» της συγκεκριμένης έκτασης.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο, έκανε δεκτή την αίτηση του ΤΑΙΠΕΔ και ανακάλεσε την αποφαση του Ζ' Κλιμακίου, το οποίο είχε παγώσει στις αρχές Σεπτεμβρίου τη δικαδικασία. Το 6ο τμήμα αποφάσισε πως η «επένδυση» θα προχωρήσει κρίνοντας νόμιμο το διαγωνισμό και κάνοντας δεκτά τα επιχειρήματα του ΤΑΙΠΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση της υπόθεσης είχε γίνει στο 6ο τμήμα στις αρχές Οκτωβρίου - υπό τον προεδρία του Σωτήρη Ντούνη - και μάλιστα τότε ο αντεπίτροπος του τμήματος πρότεινε μεν να μην γίνουν δεκτές οι θέσεις περί αποκλεισμού από τη διαγωνιστική διαδικασία φυσικών προσώπων, όπως είχε κρίνει το Κλιμάκιο που αφορά το πρώτο σκέλος της απόφασης του Ζ' Κλιμακίου, όμως χαρακτήρισε βάσιμες τις θέσεις των δικαστών περί παραβίασης της νομοθεσίας ως προς το σκέλος τροποποίησης των όρων στις διαγωνιστικές διαδικασίας στο δεύτερο στάδιο.

Το δικαστήριο ωστόσο έκρινε πως πληρούνται οι κανόνες νομιμότητας και με την απόφαση του θα προχωρήσει υπογραφή της σύμβασης.

Το θέμα δε σταματάει καθώς αναμένεται παρέμβαση της περιφέρειας Αττικής που εξετάζει την προσφυγή της, στον Άρειο Πάγο.

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητεί η Νάντια Βαλαβάνη

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις διαδικασίες του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό ζητά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, που έχει επανειλημμένα καταγγείλει τη «σκανδαλώδη εκποίηση» του ακινήτου των 6.200 στρεμμάτων.

Αφορμή για τη δήλωση της Νάντιας Βαλαβάνη είναι η οικονομοτεχνική μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου, σύμφωνα με την οποία η επενδυτική αξία του ακινήτου υπολογίζεται στα 492 ευρώ ανά τετραγωνικό, όταν η τιμή πώλησης που συμφώνησε το ΤΑΙΠΕΔ είναι μόνον 92 ευρώ ανά τετραγωνικό και επομένως υποτιμημένη κατά 222%! Επικαλείται τους συντάκτες της μελέτης και επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη επένδυση, με τους όρους που προωθήθηκε, προσφέρει «υψηλές αξίες, μεγάλα κέρδη και χαμηλό επιχειρηματικό ρίσκο».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις