Θριαμβευτική νίκη ΣΥΡΙΖΑ

Θριαμβευτική νίκη ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα/Κόσμος21 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας θα λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το μεσημέρι της Δευτέρας. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Ενδεικτικό της συμφωνίας είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νικητής των εκλογών, Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και σύμμαχο του στη νέα συγκυβέρνηση που προανήγγειλε,.

Σε πανηγυρικό κλίμα, μιλώντας στους συγκεντρωμένους στο κεντρικό περίπτερο του κόμματος, τόνισε ότι "πήραμε εντολή τετραετίας" καθώς και ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει".

Ευχαρίστησε θερμά τους ΑΝΕΛ και τον Π. Καμμένο, λέγοντας "ενώνουμε τις δυνάμεις κάτω από τις σημαίες τις εντιμότητας και του αγώνα", υπό τις επευφημίες των ψηφοφόρων του, οι οποίοι επιφύλαξαν θριαμβευτική υποδοχή και στον κ. Καμμένο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι "δώσαμε μία σκληρή και δίκαιη μάχη, αισθάνομαι δικαιωμένος, ο λαός έδωσε μία καθαρή εντολή να συνεχίζουμε να παλεύουμε για να σηκώσουμε ψηλά την περηφάνια του λαού μας. Εντολή για να ξεμπερδεύουμε με ό,τι μας κρατάει κολλημένους στο χθες. Εντολή για να συνεχίσουμε τον ωραίο αγώνα, να τα βάλουμε με ασύμμετρους αντιπάλους που έχουν μεγαλύτερη δύναμη από μας".

Νωρίτερα, το επιβεβαίωσε και ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι "προχωράμε με νηφαλιότητα και με ενωμένους τους Έλληνες στη νέα διακυβέρνηση με στόχο την έξοδο από την ύφεση και την ανεργία. Παρά τον ανελέητο πόλεμο που δέχθηκαν οι ΑΝΕΛ, οι πολίτες μας όρισαν εγγυητές. Αύριο το πρωί θα προχωρήσουμε με τον κ. Τσίπρα σε μία κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο".

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος