Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέες δημοσκόπησεις

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέες δημοσκόπησεις

Ελλάδα/Κόσμος17 Σεπτεμβρίου 2015

Από οριακό ως και τεσσάρων μονάδων το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφεται στις τελευταίες τρεις δημοσκοπήσεις, λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, ενώ εκεί που υπάρχει συμφωνία είναι ότι η συσπείρωση εντείνεται όπως είναι φυσικό και ότι ακόμη το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει υψηλό.

Οριακό προβάδισμα 0,6% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου. Συγκεντρώνει την προτίμηση του 29% των ψηφοφόρων έναντι 28,4% της ΝΔ. Και τα δύο κόμματα παρουσιάζουν αισθητή άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε για λογαριασμό του διαδικτυακού Βήματος, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,9% το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 5% και η Λαϊκή Ενότητα με 3,5%.

Στο όριο εισόδου στη Βουλή βρίσκονται η Ένωση Κεντρώων με 3,2% και οι ΑΝΕΛ με 3%.

Ο Τσίπρας προηγείται οριακά του Μειμαράκη στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 36,5% έναντι 35,1%. Το ίδιο ισχύει και ως το ποια κυβέρνηση θεωρούν καταλληλότερη για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.

Σημαντική διαφορά υπάρχει στην παράσταση νίκης όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται από το 55,6% ότι θα κερδίσει τις εκλογές, έναντι 30,5% της ΝΔ.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος