Περί βολεμένων...

Περί βολεμένων...

Εν Δήμω > Ειδήσεις16 Σεπτεμβρίου 2015

Δημοσίευμα σε τοπική ιστοσελίδα επιχειρεί με ψέματα και με τη λογική «ρίξε λάσπη και κάτι θα μείνει» να εμφανίσει τη Ροδή Γεωργακάκη ως έμμισθη και μάλιστα βολεμένη στο Πράσινο Tαμείο.

«Είναι προφανές ότι αυτός που έγραψε το σχετικό κείμενο, πέραν της αγραμματοσύνης που επιδεικνύει, δεν μπορεί να φανταστεί ότι κάποιοι μπορεί να προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς ανταμοιβή», τονίζει σε αυστηρό ύφος η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Η Ροδή Γεωργακάκη δεν έχει δεχτεί καμία αμοιβή για την παρουσία της στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου. Όπως δεν έλαβαν αμοιβές τα χρόνια της διοίκησης Κορτζίδη τα πολιτικά στελέχη των νομικών προσώπων του Δήμου μας «σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στη διοίκηση Γ. Κωνσταντάτου σήμερα», σημειώνει η Δ.Σ.Ε.Α.
Και προσθέτει: «Αυτοί που με όλες τους τις δυνάμεις υπερασπίσθηκαν και υπερασπίζονται τις πολιτικές λιτότητας των μνημονίων, πολιτικές  που έστειλαν στην ανεργία πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους επιχειρούν παιχνίδια με τον πόνο των ανέργων.
Παρουσιάζοντας σαν δήθεν βολεμένους ανθρώπους που υπηρετούν με συνέπεια για χρόνια την κοινωνία.
Είναι οι ίδιοι που υπόσχονταν στους συνδημότες μας χιλιάδες θέσεις εργασίας,  χάρις στις καλές τους σχέσεις με το Λάτση, προκειμένου να τους πάρουν την ψήφο.
Τι και αν αυτή η ''επένδυση'' είναι ιδιοποίηση του πλούτου της κοινωνίας και καταστροφή του περιβάλλοντος».
Αναφορά γίνεται και σε μια φωτογραφία από επίσκεψη στελεχών της Δ.Σ.Ε.Α. στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τον ενημερώσουν για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό. «Συναντήσεις  κάναμε και με άλλα κόμματα της Βουλής και επίσης υπάρχουν δημοσιευμένες φωτογραφίες», σχολιάζει δεικτικά η Δημοτική Συνεργασία.
Ο συντάκτης του κειμένου γράφει, ακόμη, ότι το Πράσινο Ταμείο διαχειρίζεται και αξιοποιεί σημαντικότατους οικονομικούς πόρους.
«Έτσι θα έπρεπε να είναι.
Δυστυχώς όμως, αν και οι οικονομικοί πόροι είναι σημαντικοί και ειδικοί (π.χ. ένας γνωστός σε όλους, τακτοποίηση ημι-υπαίθριων και αυθαίρετων) σήμερα το Πράσινο Ταμείο, λόγω των μνημονιακών νόμων, μπορεί να δαπανά για έργα αναβάθμισης του περιβάλλοντος και λειτουργικά έξοδα μόνο το 2,5% των αποθεματικών του κάθε χρόνο. Το υπόλοιπο 97,5% μεταφέρεται στον κρατικό προϋπολογισμό, για να καλύψει κενά του, αντί να χρησιμοποιείται για τους σκοπούς που πρέπει να υπηρετεί το Ταμείο», καταλήγει η Δ.Σ.Ε.Α.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις