Παραίτηση Κορτζίδη από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ

Παραίτηση Κορτζίδη από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ

Εν Δήμω > Ειδήσεις4 Σεπτεμβρίου 2015

 Με μια σύντομη αλλά περιεκτική στο νόημά της δήλωση ο Χρήστος Κορτζίδης υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ σημειώνοντας ότι « ο αγώνας συνεχίζεται, ώστε το Ελληνικό και γενικότερα η δημόσια περιουσία να γίνει πηγή πλούτου και ευημερίας για το λαό και τη νεολαία και όχι μέσο στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου για την εκμετάλλευση και τη χειραγώγησή τους».

Η δήλωση παραίτησης του Χρήστου Κορτζίδη, έχει ως εξής:

 

«Το ξεπούλημα του Ελληνικού στο Λάτση, μέσα από μια παράνομη και σκανδαλώδη διαδικασία σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, μετά από μια σύντομη περίοδο αμφισβήτησης του, επανήλθε ως επιλογή και δέσμευση του κράτους, με τη σύμφωνη γνώμη και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και την ψήφιση του 3ου μνημονίου από την Βουλή. 

Με αυτό το δεδομένο δεν έχει νόημα η συμμετοχή μου στο ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.

Ο αγώνας συνεχίζεται, ώστε το Ελληνικό και γενικότερα η δημόσια περιουσία να γίνει πηγή πλούτου και ευημερίας για το λαό και τη νεολαία και όχι μέσο στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου για την εκμετάλλευση και τη χειραγώγησή τους». 

 

Ο Χρήστος Κορτζίδης αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στο ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ με μοναδικό σκοπό όπως είχε δηλώσει δημόσια να συμβάλλει για να μείνει το Ελληνικό δημόσια περιουσία, να μην πουληθεί στον Λάτση και σε κανέναν Λάτση και να δημιουργηθεί ένα δημόσιο μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου, με ήπιες πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωφελείς χρήσεις, ανοιχτό στους πολίτες.

Άλλωστε ως επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας, συμμετέχει αδιάλειπτα στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ για το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

 Στο διάστημα αυτό, το ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ πήρε αποφάσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας για τις οποίες είχαμε δημοσιεύσει στις 27 Ιουλίου. Αποφάσισε την επαναφορά της Ένωσης Ποντίων Ελληνικού, του Συλλόγου Κρητών Ελληνικού «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» και του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ» στους χώρους από τους οποίους είχαν εκδιωχθεί, τη διάνοιξη της διόδου μέσα από την Ελληνική Αεροπορική Βάση για τη σύνδεση της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής με το ΜΕΤΡΟ, την κατεδάφιση των χτισμάτων που λειτουργούσαν στην παραλία Ελληνικού τα παράνομα νυχτερινά κέντρα και την φροντίδα της παραλίας του Αγίου Αλεξάνδρου. Μία επίσης από τις αποφάσεις του ΔΣ ήταν η διενέργεια διαχειριστικού οικονομικού ελέγχου της εταιρείας. 

 

Τα μέλη του ΔΣ λειτούργησαν χωρίς μισθούς, αμοιβές, αποζημιώσεις και έξοδα παράστασης.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις