Δ.Σ.Ε.Α.: Ο δήμος δεν είναι τσιφλίκι της διοίκησης

Δ.Σ.Ε.Α.: Ο δήμος δεν είναι τσιφλίκι της διοίκησης

Εν Δήμω > Ειδήσεις4 Σεπτεμβρίου 2015

Την απαίτηση από τη διοίκηση να «συμμορφωθεί με την μοναδική πραγματική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και την αποκατάσταση της ζημίας του δήμου» ζητεί η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού - Αργυρούπολης αναφορικά με την υπόθεση της μίσθωσης δημοτικού ακινήτου στο Εμπορικό Κέντρο του δήμου επί της Λ. Βουλιαγμένης.

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης εξηγεί λεπτομερώς την κατάσταση και τι έχει προηγηθεί, καλώντας παράλληλα τη διοίκηση του δήμου να πράξει αυτό που οφείλει, σταματώντας να επικαλείται «άλλοθι».

«Δεν φταίνε ούτε οι βροχές, ούτε τα capital controls που ο μισθωτής δεν έχει επιστρέψει στο μίσθιο για το οποίο έχει νόμιμη μισθωτική σύμβαση όπως ισχυρίζεται ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ξηνταβελώνης. Φταίει μάλλον ότι η διοίκηση περίμενε να ξεχάσουμε την υπόθεση», αναφέρει μεταξύ άλλων η Δ.Σ.Ε.Α..

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

 

 

«Πριν λίγες ημέρες καλέσαμε εγγράφως τη διοίκηση του κ. Κωνσταντάτου 


 1. Να επαναφέρει άμεσα τον μισθωτή Μ. Χαραμουντάνη στον χώρο για τον οποίο έχει νόμιμη μισθωτική σύμβαση στο Εμπορικό Κέντρο του δήμου επί της Λ. Βουλιαγμένης,

2. Να βρει τρόπο για να αποκαταστήσει την οικονομική ζημία την οποία υπέστη ο Δήμος μας από τη χρήση δημοτικού ακινήτου 316 τ.μ. έναντι 240,97 € το μήνα (!) προς όφελος της εμπορικής επιχείρησης «ORNITALIA» του εν λόγω μισθωτή.

 

Διαφορετικά, αναφέραμε στο έγγραφό μας ότι θα εκθέσουμε στις αρμόδιες αρχές τα πραγματικά περιστατικά δηλαδή την κατάφωρη παραποίηση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου και κάθε νόμιμης διαδικασίας. 


Δεν ζητήσαμε από τη διοίκηση ούτε εξηγήσεις, ούτε δικαιολογίες. Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να καλύψει την ποινικά ελεγκτέα πράξη της παραποίησης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Απαιτήσαμε συμμόρφωση με την μοναδική πραγματική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και αποκατάσταση της ζημίας του δήμου. Ο δήμος δεν είναι τσιφλίκι της διοίκησης.


Και τι κάνει η διοίκηση; Νομίζει ότι μπορεί να αποδώσει σε εμάς την ευθύνη των δικών της παράνομων πράξεων. Και μας προϊδεάζει ότι αυτό το οποίο δεν μπόρεσε να διατηρήσει δια της πλαγίας οδού λόγω της αντίδρασης της παράταξής μας ετοιμάζεται να το νομιμοποιήσει μέσω διαγωνισμού. Την ενημερώνουμε ότι λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο. 


Η διοίκηση του κ. Κωνσταντάτου επικαλείται ως άλλοθι για τις πράξεις της, την απειλή για διεκδίκηση αποζημίωσης λόγω διαφυγόντων κερδών εκ μέρους του μισθωτή. Χωρίς καμία γνωμάτευση έως τώρα από τη νομική υπηρεσία. Με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Πέτρο Ξηνταβελώνη να κινδυνολογεί από βήματος του δημοτικού συμβουλίου ότι «ως δήμος κινδυνεύαμε από τον μισθωτή να μας τα πάρει όλα εάν εκινείτο νομικά εναντίον μας!» Και πάνω σε αυτή την υποθετική απειλή να αγωνιά ο αντιδήμαρχος για το με ποιο από όλα τα γραφεία του Εμπορικού Κέντρου ικανοποιείται ο μισθωτής! 

Το δημοτικό συμβούλιο της 8ης Οκτωβρίου 2014 ενημερώθηκε ότι το πρόβλημα της αποκόλλησης σοβάδων λόγω υγρασίας αφορούσε το Τεχνικό Γραφείο του μισθωτή Μ. Χαραμουντάνη στον Β΄όροφο του Εμπορικού Κέντρου με τα στοιχεία Β-3. Το δημοτικό συμβούλιο εξαπατήθηκε γιατί κλήθηκε να αποφασίσει με γνώμονα τα προβλήματα του συγκεκριμένου μισθίου ενώ τελικά ο μισθωτής σε συνεννόηση με τη διοίκηση έκρινε ότι τον συμφέρει καλύτερα να μετακινήσει άλλη εταιρεία του και συγκεκριμένα την ORNITALIA και όχι το Τεχνικό του Γραφείο που αντιμετώπιζε τα συγκεκριμένα προβλήματα. 

Αν είναι δυνατόν έπειτα από όλα αυτά να έχει το θράσος η διοίκηση Κωνσταντάτου δια μέσου του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Πέτρου Ξηνταβελώνη να μας κάνει μαθήματα χρηστής διαχείρισης!


Δεν φταίνε ούτε οι βροχές, ούτε τα capital controls που ο μισθωτής δεν έχει επιστρέψει στο μίσθιο για το οποίο έχει νόμιμη μισθωτική σύμβαση όπως ισχυρίζεται ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ξηνταβελώνης. Φταίει μάλλον ότι η διοίκηση περίμενε να ξεχάσουμε την υπόθεση.

Η σύμβαση με τον εργολάβο που επισκεύασε την μόνωση στην ταράτσα του Εμπορικού Κέντρου υπογράφηκε στις 17 Απριλίου και έληξε 60 ημέρες μετά, πριν δηλαδή τα capital controls. 

Η εργολαβία ξεκίνησε κανονικά πράγμα που αποδεικνύεται από την έκδοση τιμολογίου του εργολάβου και το ένταλμα πληρωμής που εκδόθηκε από την οικονομική υπηρεσία του δήμου μας και αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ στις 28/5/2015. 


Αλλά δεν λέει μόνο αυτά ο αντιδήμαρχος.   


Κατηγορεί τη διοίκησή μας ότι ζημιώσαμε το δήμο 150.000 € γιατί παραχωρήσαμε δωρεάν γραφεία σε φορείς του δήμου μας στο Εμπορικό Κέντρο.

Τρικυμία εν κρανίω, για τον αντιδήμαρχο Πέτρο Ξηνταβελώνη. Τι άλλο να πούμε; Μήπως η διοίκηση στην οποία ανήκει δεν εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο την ανανέωση όλων των παραχωρήσεων προς τους φορείς της πόλης μας γιατί αυτό είναι τελικά το σωστό; Αν ο δήμος μπορεί, να στηρίζει τους φορείς.


Σχετικά με τους ισχυρισμούς του αντιδημάρχου ότι βλάψαμε το συμφέρον του δήμου γιατί δεν ικανοποιήσαμε αίτημα του προηγούμενου μισθωτή του ισόγειου γραφείου των 316 τ.μ. για μείωση ενοικίου κατά 62,5%, του επισημαίνουμε ότι η παράνομη παρουσία στο χώρο αυτό της εταιρείας ORNITALIA είναι ευθύνη αποκλειστικά του ιδίου και της διοίκησης στην οποία ανήκει, ευθύνη που δεν γίνεται να μεταβιβάσει στην προγενέστερη δική μας διοίκηση.

Ως διοίκηση μειώσαμε το ενοίκιο του προηγούμενου μισθωτή όσο επιτρέπονταν από τη νομοθεσία και μετά από σύμφωνη γνώμη της οικονομικής και νομικής υπηρεσίας και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο μισθωτής παρέμεινε αλλά δεν πλήρωνε τα ενοίκια δημιουργώντας μεγάλα χρέη. Τελικά αποβλήθηκε με νομικές ενέργειες του δήμου.

Ακόμη και να θέλαμε να κάνουμε στον προηγούμενο μισθωτή την μείωση που ζήτησε δεν σημαίνει ότι μπορούσαμε. Η διαχείριση των δημοτικών ακινήτων διέπεται από διαφορετικούς κανόνες από αυτούς με τους οποίους ένας ιδιώτης διαχειρίζεται την ατομική του ακίνητη ιδιοκτησία. Είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνο ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου να λέει και να πιστεύει ότι η προσωπική του βούληση και επιθυμία είναι αυτή που καθορίζει τους όρους διαχείρισης της ακίνητης περιουσίας του δήμου.  

Στη συνέχεια ως διοίκηση κάναμε διαγωνισμό στον οποίο πήρε μέρος και ο ιδιοκτήτης της ORNITALIA Μ. Χαραμουντάνης αλλά δεν πλειοδότησε. Κατόπιν τούτου άρχισε να κάνει προσφυγές και ο πλειοδοτών αποχώρησε γιατί είχε εναλλακτικές και δεν μπορούσε να περιμένει. Σήμερα η ORNITALIA είναι εγκατεστημένη στο χώρο που διεκδικούσε μέσω διαγωνισμού με ενοίκιο τουλάχιστον  στο 1/6 της τιμής που ίδια προσέφερε.


Τέλος, σε σχέση με τον ισχυρισμό του αντιδημάρχου ότι αδιαφορήσαμε για την οικονομική αξιοποίηση του Εμπορικού Κέντρου του υπενθυμίζουμε ότι επί διοικήσεώς μας ολοκληρώθηκαν το 2014 οι διαδικασίες τακτοποίησης των πολεοδομικών υπερβάσεων στους χώρους του Εμπορικού Κέντρου, όρος ανυπέρβλητος για την νόμιμη εκμετάλλευσή τους από το δήμο. Παραβάσεις τις οποίες βρήκε η δική μας διοίκηση στο Εμπορικό Κέντρο.  


Απαιτούμε από τη διοίκηση τη συμμόρφωσή της με την μοναδική πραγματική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και την αποκατάσταση της ζημίας του δήμου. Ο δήμος δεν είναι τσιφλίκι κανενός ούτε και της διοίκησης».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις