Η αντιπολίτευση για τις πρόωρες εκλογές

Η αντιπολίτευση για τις πρόωρες εκλογές

Ελλάδα/Κόσμος21 Αυγούστου 2015

Τα δικά τους σχόλια για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να επιχειρήσει να ανανεώσει την εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό έκαναν τα αντιπολιτευόμενα κόμματα. Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η Ν.Δ. θα λάβει διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης και θα την αξιοποιήσει. Αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του ότι στο πλαίσιο της εντολής, μπορεί να έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο. 

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε πως «ο κ. Τσίπρας δραπετεύει» και πως «το φάντασμα Λαφαζάνη πλανιέται μέσα του»

«Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης, της πάλης, ενάντια στα επαίσχυντα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς, τους αντιλαϊκούς νόμους, για να ενισχυθεί η μοναδική δύναμη που μπορεί να στηριχτεί πάνω της το εργατικό λαϊκό κίνημα, να ηγηθεί της πάλης για μια πραγματική εναλλακτική διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, για το ίδιο το μέλλον της νέας γενιάς» το σχόλιο του γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Παίζει με τα νεύρα όλων. Και κυρίως με τα νεύρα αυτών που παράγουν και αυτών που αγωνιούν να επιστρέψουν στις δουλειές τους που έχουν κατεβάσει ρολά. Όλοι σήμερα λένε "ας γίνει κάτι επιτέλους, ας τελειώνει η αβεβαιότητα''. Έτσι όταν κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός πει "εκλογές", τότε όλοι θα πουν "δεν είναι η σωστή απόφαση αλλά ας τελειώνουμε''» το σχόλιο του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη.

Το ΠΑΣΟΚ αναφερόμενο στην κυβέρνηση ανέφερε πως «οδήγησε τη χώρα στο σκληρότερο Μνημόνιο» και υποστήριξε πως «όχι μόνο δεν μπορούν, αλλά και φοβούνται να κυβερνήσουν».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, καταλήγει πως σε κάθε περίπτωση, «η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή πολιτικής».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος