Πλώρη για πρόωρες εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη

Πλώρη για πρόωρες εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη

Ελλάδα/Κόσμος21 Αυγούστου 2015

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης «κλείδωσαν» οι πρόωρες εκλογές. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγες ώρες αργότερα ανακοίνωσε την παραίτηση του και την παραίτηση της κυβέρνησης.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν με διαδικασία-εξπρές. Πληροφορίες αναφέρουν πως από Δευτέρα (24/08) αναλαμβάνει υπηρεσιακή πρωθυπουργός η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου και επικρατέστερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι η 20η Σεπτέμβρη.

Μετά το τηλεοπτικό διάγγελμά του ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να υποβάλει την παραίτησή του και την παραίτηση της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, οι Ανεξάρτητες Έλληνες δήλωσαν ότι θα παραμείνουν «εγγυητές και στην αυριανή κυβέρνηση», με τις «κόκκινες γραμμές» τους στα εθνικά θέματα, στα θέματα της Ορθοδοξίας και της προστασίας της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ της Πέμπτης αναφερόμενος στον ελληνικό λαό επισήμανε τη σπουδαιότητα του λαϊκού παράγοντα, σε όλο αυτό το διάστημα και με ισχυρή δόση αυτοκριτικής ανέφερε: «Δεν πετύχαμε τη συμφωνία που προσδωκούσαμε», «Σε αυτήν τη μάχη κάναμε υποχωρήσεις, όμως κάναμε μία συμφωνία, που ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε κανείς να πετύχει», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, προσθέτοντας πως «θα δώσουμε τη μάχη να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας». 

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τον στόχο μίας ελεύθερης, δημοκρατικής και κοινωνικά δίκαιης, Ελλάδας, καλώντας τον λαό «να δώσουμε τη μάχη με ψυχραιμία καιαποφασιστικότητα».

Χωρίς να τους κατονομάζει, ο Αλέξης Τσίπρας, προέβη σε πολλές ευθείες βολές κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Αριστερής Πλατφόρμας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «διέπραξαν την ακραία ασυνέπεια να μετατρέψουν σε κοινοβουλευτική μειοψηφία την πλειοψηφία που ο λαός μας έδωσε».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος