Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό

Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό

Ελλάδα/Κόσμος19 Αυγούστου 2015

Στο «πάγο» μπαίνει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης καθώς το Μέγαρο Μαξίμου εξετάζει και άλλα σενάρια για την επόμενη μέρα ενώ οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε σειρά επαφών με κυβερνητικά στελέχη την Τρίτη και θα κληθεί να αποφασίσει το δρόμο που θα χαράξει ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στο εσωτερικό του κόμματός του και διασφαλίσει την σταθερότητα στη χώρα.

Μεταξύ των σεναρίων που φαίνεται να κερδίζουν έδαφος είναι: 1) H άμεση προσφυγή στις κάλπες τον Σεπτέμβριο και 2) Το κλείσιμο της Βουλής και η λειτουργία των θερινών τμημάτων (μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου) έτσι ώστε να ψηφιστούν οι εφαρμοστικοί νόμοι της συμφωνίας και να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση.

Σε περίπτωση που επικρατήσει το δεύτερο σενάριο πάμε σε πρόωρες εκλογές στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στις παραμέτρους για την όποια απόφαση για την όποια πολιτική πρωτοβουλία σημασία έχει και το πώς δεν θα διαταραχτεί ένα κλίμα που οδηγεί τη χώρα με ασφάλεια στη συζήτηση για το χρέος. Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι οι κινήσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικές και να μην έχουν ρίσκα.

Την ίδια ώρα, σκεπτικισμός επικρατεί μεταξύ των μελών της Αριστερής Πλατφόρμας για τις πρωτοβουλίες που αναμένεται να λάβει το Μαξίμου. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος