Καταιγιστικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα

Καταιγιστικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα

Ελλάδα/Κόσμος18 Αυγούστου 2015

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες μέρες καθώς μια σειρά από γεγονότα θα κρίνουν τις πολιτικές εξελίξεις. Σήμερα, ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί από το οικονομικό του επιτελείου για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις και θα κληθεί να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις και τις κινήσεις που θα κάνει στην πολιτική σκακιέρα.

Θα προηγηθεί η ψήφιση από το γερμανικό κοινοβούλιο της συμφωνίας για το τρίτο μνημόνιο που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης με τους βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας να προσανατολίζονται στο «παρών» ή στην αποχή.

Από εκεί και πέρα, τα σενάρια για πρόωρες εκλογές φουντώνουν καθημερινά.

Τρία κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, δύο υπουργοί και ένας ευρωβουλευτής μίλησαν χθες ανοικτά για προσφυγή στις κάλπες. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Παπαδημούλη. Στον αντίποδα οι Θανάσης Πετράκος και Στάθης Λεουτσάκος δήλωναν πως δεν είναι πρόθεση των στελεχών της πλατφόρμας να ρίξουν την κυβέρνηση ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς άφηναν να εννοηθεί πως δε θα στηρίξουν την κυβέρνηση καθώς δεν στηρίζουν τα μνημόνια.

Εν τω μεταξύ τον χώρο να σταθούν ανάμεσα στην ομάδα του Μαξίμου και την Αριστερή Πλατφόρμα αναζητούν οι «53+», αρκετοί βουλευτές των οποίων συνυπέγραψαν κείμενο για τα εσωκομματικά .

Στο κείμενό των 17 σημειώνεται ότι «τις προηγούμενες μέρες, με αποκορύφωμα την Πέμπτη, βιώσαμε στη Βουλή διαδικασίες ακραίας αντιπαράθεσης ανάμεσα σε συντρόφους, που μας λυπούν και μας κάνουν να ντρεπόμαστε» αλλά παράλληλα τονίζεται πως θα παλέψουν για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος