Μαίνεται η πυρκαγιά στην Αργυρούπολη - Αγώνας για να μην επεκταθεί στη Γλυφάδα

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Αργυρούπολη - Αγώνας για να μην επεκταθεί στη Γλυφάδα

Εν Δήμω > ΕιδήσειςΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δύο μεγάλες εστίες φωτιάς μαίνονται στην Αργυρούπολη.

Η φωτιά μετακινήθηκε από τη θέση Πατητήρι προς τα κάτω. Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει τα πάντα.

Ελικόπτερα και δύο σινούκ επιχειρούν κατάσβεση μαζί με επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Κάτοικοι και υδροφόρες του δήμου παλεύουν με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους κοντά στα σπίτια και το πέτρινο θεατράκι.

Η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι από την περιοχή κοντά στο νεκροταφείο του Βύρωνα.

Μεγάλο τμήμα της Αττικής καλύφθηκε από μαύρους καπνούς, ενώ οι άνεμοι, που πνέουν με ένταση μέχρι και οκτώ μποφόρ, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την προσπάθεια κατάσβεσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται η συνδρομή της Γαλλίας και της Ιταλίας, από τις οποίες ζητήθηκε βοήθεια.Κάτοικοι των περιοχών που κινδύνευσαν έκαναν λόγο για εκρήξεις πριν την εκδήλωση της φωτιάς, ενισχύοντας τα σενάρια περί εμπρησμού. Στην Ηλιούπολη κινδύνευσαν καλόγριες στο μοναστήρι του Αγ. Ιωάννη, οι οποίες και απομακρύνθηκαν από το σημείο.Τέσσερις ασθενείς που βρίσκονταν σε Μονάδα Χρονίων Παθήσεων της περιοχής του Καρέα, μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, στο νοσοκομείο Σωτηρία, το οποίο με εντολή του υπουργού Υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα. Εξάλλου, ένας πυροσβέστης έχει επίσης μεταφερθεί με δυσφορία σε νοσοκομείο της Αττικής. Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στον Καρέα Αττικής, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που έχει δημιουργηθεί από τη φωτιά στον Υμηττό.

 

 

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις