«Τέλος στις 30» από Eurogroup - To Μαξίμου απαντά στον Ντάισελμπλουμ

«Τέλος στις 30» από Eurogroup - To Μαξίμου απαντά στον Ντάισελμπλουμ

Ελλάδα/Κόσμος27 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση πολεμικών τόνων, την οποία δεν συνυπέγραψε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνεδρίαση στην οποία αποφασίστηκε ότι δεν γίνεται δεκτό το αίτημα για παράταση του προγράμματος.

«Η τωρινή οικονομική υποστήριξη στην Ελλάδα λήγει στις 30 Ιουνίου του 2015», αναφέρεται στο ανακοινωθέν, στο οποίο καθίσταται επίσης σαφές ότι με τη λήξη του προγράμματος η ευρωζώνη σκοπεύει να παρακρατήσει και το ποσό των περίπου 1,9 δις ευρώ από τα κέρδη της ΕΚΤ επί των ελληνικών ομολόγων.

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ και το Eurogroup αποφάσισαν την Πέμπτη να δώσουν τελεσίγραφο στην Ελλάδα να αποδεχτεί την πρόταση των θεσμών. Σήμερα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα διέκοψε τις διαπραγματεύσεις!», τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου προσθέτοντας:
 
«Όλη η διεθνής κοινή γνώμη γνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση, η οποία μάλιστα τη Δευτέρα στο ΕuroSummit θεωρήθηκε ως μια πολύ καλή βάση για συζήτηση.
 
Οι θεσμοί  κατέθεσαν προτάσεις παράλογες που δεν θα γίνονταν αποδέκτες από καμία ελληνική κυβέρνηση. Τα τελεσίγραφα όταν κατατίθενται ενίοτε επιστρέφουν.
 
Ο ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή αποφασίζει για την αξιοπρέπεια του απερίσπαστος από στυγνούς εκβιασμούς».

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος