Προς πώληση και το Ελληνικό

Προς πώληση και το Ελληνικό

Εν Δήμω > Ειδήσεις24 Ιουνίου 2015

Οι ελληνικές προτάσεις που κατατέθηκαν πρόσφατα στους «θεσμούς» μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν μια σειρά από ιδιωτικοποιήσεις. Στη λίστα υπάρχει και η πώληση του πρ. αεροδρομίου στο Ελληνικό. Αναμένονται αντιδράσεις...

Σύμφωνα με την ελληνική πρόταση, «η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και η χρήση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας θα υπόκειται στις ακόλουθες προϋποθέσεις:
- Ένα ελάχιστο επίπεδο επένδυσης για κάθε ιδιωτικοποίηση
- Προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων
- Δεσμεύσεις για τη διασφάλιση πλεονεκτημάτων για τις τοπικές οικονομίες 
- Σημαντική κρατική συμμετοχή στο κεφάλαιο (πιθανόν με ποσοστό μειοψηφίας)
- Προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτισμικής κληρονομιάς».
Όπως σημειώνεται: «οι ετήσιοι στόχοι (εξαιρουμένων των μεριδίων των τραπεζών) για το 2015, 2016 και 2017 είναι 1,4 δισ. ευρώ, 3,7 δισ. ευρώ και 1,2 δισ. ευρώ αντίστοιχα. Μεταξύ άλλων ενεργειών, οι αρχές θα πραγματοποιήσουν άμεσα, μη αναστρέψιμα βήματα για την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων και του Ελληνικού. Επιπλέον θα οριστικοποιήσουν τους όρους για την πώληση των λιμένων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θα προχωρήσουν στην διαδικασία υποβολής προσφορών για την παράταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Για τα έργα ακίνητης περιουσίας, το ΤΑΙΠΕΔ θα θέσει ετήσιους στόχος προσόδων που θα συνάδουν με το συνολικό στόχο εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις».

Η πώληση του Ελληνικού δεν πρόκειται να περάσει «αναίμακτα» καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από φορείς και κινήματα που προετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.  

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις