Η Διεθνής Αμνηστία για τον Edward Snowden

Η Διεθνής Αμνηστία για τον Edward Snowden

ΑΠΟΨΕΙΣ > Επιστήμη και Τεχνολογία15 Ιουνίου 2015

Η Διεθνής Αμνηστία από το Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκίνησε μια εκστρατεία που προκαλεί τον Πρόεδρο Obama των ΗΠΑ, να αποσύρει τις κατηγορίες για κατασκοπεία που έχουν αποδοθεί στον Edward Snowden.

Για να σηματοδοτήσει τα δύο χρόνια από τότε που ο Edward Snowden ανακοίνωσε τις δραστηριότητες εποπτείας της NSA, η Διεθνής Αμνηστία έχει εντείνει την εκστρατεία της για να καταφέρει να ρίξει τις κατηγορίες εναντίον του.

Παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να τον εκδώσουν, ο Snowden παραμένει στη Ρωσία, αλλά δεν είναι σε θέση να ταξιδέψει καθώς το αμερικανικό διαβατήριο του έχει ανακληθεί.

«Οι ενέργειες του Snowden άλλαξαν το πρόσωπο των ψηφιακών επικοινωνιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Χάρη σε αυτόν, γνωρίζουμε πλέον ότι οι κυβερνήσεις υποκλέπτουν και αποθηκεύουν από παντού ιδιωτικές πληροφορίες σε μαζική κλίμακα, χωρίς τη συγκατάθεσή μας», αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία.

Μιλώντας σε μια streamed συνέντευξη τη βδομάδα που μας πέρασε, ο Snowden ανέφερε ότι ήταν ευτυχής που άκουσε για τη μικρή επιτυχία που σημειώθηκε στις ΗΠΑ, όταν το Κογκρέσο δεν έδωσε παράταση στο νόμο που επιτρέπει τις μαζικές τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στην NSA. Πρόσθεσε όμως ότι τα πράγματα κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Αν νομίζετε ότι δεν έχει σημασία για εσάς, επειδή δεν έχετε τίποτα να κρύψετε, ξανασκεφτείτε: πρόκειται για το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή σας, ένα δικαίωμα που παραβιάζεται όταν πραγματοποιείτε μια κλήση, στέλνετε ένα email ή αναζητείτε κάτι στο το διαδίκτυο», συνέχισε η Διεθνής Αμνηστία.

Να αναφέρουμε ότι ο Edward Snowden αντιμετωπίζει μέχρι και 30 χρόνια φυλάκιση εάν επιστρέψει στις ΗΠΑ. Η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι το τίμημα είναι συγκλονιστικό αν σκεφτεί κανείς ότι αποκάλυψε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Πηγή: iguru.gr

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Επιστήμη και Τεχνολογία