Στην Τελική ευθεία η συμφωνία

Στην Τελική ευθεία η συμφωνία

Ελλάδα/Κόσμος12 Ιουνίου 2015

Στην τελική ευθεία φθάνουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών. Κρίσιμο το Eurogroup της 18ης Ιουνίου για επίτευξη συμφωνίας.

Η Αθήνα και οι συνομιλητές της αναζητούν τον τρόπο να γεφυρωθούν οι διαφορές μέσα από ένα νέο σχήμα πολιτικής διαπραγμάτευσης.

Σε ρεπορτάζ της Καθημερινής που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές, αναφέρετε, πως κατά την διάρκεια συνάντησης κυβερνητικών αξιωματούχων των χωρών μελών της Ευρωζώνης, το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, δόθηκε προθεσμία στην Αθήνα να παρουσιάσει τις προτάσεις της επί του σχεδίου συμφωνίας των Θεσμών.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε ότι η διαπραγματευτική του ομάδα που ήταν στις Βρυξέλλες, επιστρέφει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ταμείου, Τζέρι Ράις, η αναχώρηση αποφασίστηκε μετά την αποτυχία να σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες της Αθήνας με τους πιστωτές της.

Ωστόσο η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα παραστεί στο Eurogroup της 18ης Ιουνίου , είπε ο Ράις, καθώς «το Ταμείο ποτέ δεν φεύγει από το τραπέζι».

«Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος» ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον απόηχο της αποχώρησης του ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις.

«Η θέληση πρέπει να προέρχεται από όλες τις πλευρές, και γι’ αυτό είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να μιλάμε μεταξύ μας» δήλωσε η καγκελάριος σε ημερίδα για το επιχειρείν στο Βερολίνο. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος