Συγκεντρώσεις ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, απόψε

Συγκεντρώσεις ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, απόψε

Ελλάδα/Κόσμος11 Ιουνίου 2015

Την απόφασή τους να μην αποδεχθούν νέα μέτρα λιτότητας, ούτε καμία «ανακύκλωση» των Μνημονίων, διακηρύσσουν με σημερινές συγκεντρώσεις συνδικάτα και εργαζόμενοι.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 6.30 μμ στα Προπύλαια. Μία ώρα αργότερα, στις 7.30 μμ, στο Σύνταγμα θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση, στην οποία καλεί το ΠΑΜΕ.

Στις 7μμ στα Προπύλαια θα συγκεντρωθούν και οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Από το πρωί της Πέμπτης μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών. Ανέβηκαν στην ταράτσα του κτηρίου, όπου κρέμασαν πανό, με το σύνθημα «Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε! Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ! Μπλόκο στα νέα μέτρα και τα μνημόνια διαρκείας».    

Βασικά αιτήματα των κινητοποιήσεων αποτελούν οι αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, η άμεση επαναφορά του νόμου περί του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, η αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η προστασία όλων των ανέργων.

«Μετά από 5 περίπου μήνες διαπραγματεύσεων οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ότι οι λύσεις των προβλημάτων τους μετατίθενται όλο και περισσότερο στο μέλλον. Τα Μνημόνια, αντί να καταργηθούν, μπαίνουν σε διαδικασία ανανέωσης».

Το απόγευμα αναμένεται η συμμετοχή 700 συνδικαλιστικών οργανώσεων σε συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος