Συνελήφθη ο υπεύθυνος της εταιρείας ανακύκλωσης

Συνελήφθη ο υπεύθυνος της εταιρείας ανακύκλωσης

Ελλάδα/Κόσμος10 Ιουνίου 2015

Για 4η μέρα συνεχίζεται η πυρκαγιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, επιβαρύνοντας σοβαρά την υγεία των κατοίκων πολλών περιοχών της Αττικής και ιδιαίτερα ευαίσθητων ομάδων, από τα τοξικά στοιχεία του νέφους.

Στη σύλληψη του 34χρονου υπεύθυνου της εταιρείας ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο, προχώρησαν οι αρχές, ενώ αναζητείται ο πρόεδρος της εταιρείας και οι δύο κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Το εργοστάσιο λειτουργούσε χωρίς μέτρα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης, ενώ διαπιστώθηκαν και άλλες παραβάσεις. Συγκεκριμένα στο εργοστάσιο γίνεται κοπή και δεματοποίηση παλαιοχάρτου, πλαστικών και ξύλινων απορριμμάτων.

Περίοικοι καταγγέλλουν πως έπαιζε ένα ρόλο άτυπης "χωματερής". Επίσης καταγγέλλονται άθλιες συνθήκες εργασίες, ανασφάλιστη εργασία, ανθυγιεινές συνθήκες με δουλειά χωρίς μέτρα ασφαλείας, απλήρωτοι μισθοί πολλών μηνών και άλλα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία, την ώρα του ελέγχου υπήρχαν πολλές εστίες φωτιάς σε εξέλιξη, ενώ, όπως διαπιστώθηκε στο χώρο της επιχείρησης, που καταλαμβάνει 46 στρέμματα, υπήρχαν δοχεία ορυκτελαίων, ελαστικά αυτοκινήτων και συσκευασίες με φάρμακα, για τα οποία η εταιρεία δεν ήταν αδειοδοτημένη.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι η εταιρεία δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης και δεν ενεργοποίησε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, με αποτέλεσμα από την πυρκαγιά να προκληθεί σοβαρή υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Τη λήψη έκτακτων μέτρων προστασίας του πληθυσμού εισηγήθηκε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ασπροπύργου. 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος