Ανακυκλώσιμα υλικά στο χώρο του πρ. αεροδρομίου

Ανακυκλώσιμα υλικά στο χώρο του πρ. αεροδρομίου

Εν Δήμω > Ειδήσεις5 Ιουνίου 2015

Το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων δήμων εξηγεί ο αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα Αθηνών Χρήστος Καπάταης ξεκαθαρίζοντας πως στον συγκεκριμένο χώρο θα εναποτίθενται τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Ο Χρ. Καπάταης, μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε: «Στον χώρο των 12 στρεμμάτων θα συλλέγονται ανακυκλώσιμα υλικά των όμορων Δήμων. Στη συνέχεια, ότι θα μένει σε αυτόν τον χώρο θα φυλάσσεται και στη συνέχεια οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα ακόμα και να τα πουλήσουν. Δηλαδή, πλαστικό, γυαλί και αλουμίνιο. Ο χώρος αυτός θα είναι ανάλογος των χώρων που υπάρχουν σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη και θα αφορά μόνον τα ανακυκλώσιμα υλικά».

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό τόπο geitoniamou.gr, ο αντιπεριφερειάρχης, εξήγησε: «αυτή τη στιγμή όλα τα απορρίμματα καταλήγουν στη Φυλή με κόστος 50 ευρώ/τόνο. Αν οι δήμοι  πουλούν τα ανακυκλώσιμα,  θα κερδίζουν περίπου 200 ευρώ/τόνο. Θα υπάρχουν έσοδα για να γίνονται κοινωφελή έργα. Έτσι γίνεται στο εξωτερικό, έτσι θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά και στην Ελλάδα.   

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις