Μουσικοχορευτική παράσταση για το ίδρυμα «Φλόγα»

Μουσικοχορευτική παράσταση για το ίδρυμα «Φλόγα»

Ελλάδα/Κόσμος4 Ιουνίου 2015

Ένα φθινοπωρινό απογευματάκι του Σεπτέμβρη, συναντηθήκαμε για καφέ στο Μοναστηράκι της Αθήνας τέσσερις φίλοι και συνάδελφοι έχοντας μια κοινή ανησυχία. Τι θα μπορούσαμε να προσφέρουμε σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας; Το μοναδικό όπλο που έχουμε μα και αυτό που μας ταυτίζει, είναι ο παραδοσιακός χορός.

Έτσι λοιπόν, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις «δυνάμεις» μας σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και καλλιτεχνικά, και να επιμεληθούμε μιας μουσικοχορευτικής παράστασης με σκοπό την υλική βοήθεια, μέσω του εισιτηρίου της, σε ένα προεπιλεγμένο φορέα-ίδρυμα που στέκεται δίπλα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Πρωτοπόροι ανάλογης προσπάθειας, είναι πέντε φίλοι και συνάδελφοι που δραστηριοποιούνται σε λαογραφικούς συλλόγους και ομίλους της Θεσσαλονίκης και έχουν δημιουργήσει το θεσμό «Χορεύουμε για τη ζωή», βοηθώντας κάθε χρόνο ένα ίδρυμα με φιλανθρωπική δράση.

Έτσι, θελήσαμε να γίνουμε και εμείς πομποί του θεσμού «Χορεύουμε για τη ζωή» στην Αθήνα, επιλέγοντας να ενισχύουμε κάθε χρόνο ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Φέτος επιλέξαμε να βοηθήσουμε μέσα από την χορευτική μας δράση, το ίδρυμα «ΦΛΟΓΑ» που αποτελεί Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Θα επιθυμούσαμε και θα χαιρόμασταν, να ενισχύσετε την προσπάθεια μας με την παρουσία σας στην μουσικοχορευτική παράσταση, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Ιουνίου και ώρα 8μμ στο θέατρο, σύμβολο του παραδοσιακού χορού, «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ» που βρίσκεται στο Λόφο του Φιλοπάππου (Στάση Μετρό Ακρόπολη).

 

Διονύσης Λουκάτος

Σωματείο Προστασίας & Διάδοσης Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Άσκαυλος»

 

Δημήτρης Μήτσης

Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας

 

Κώστας Πιπίνης

Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Δημοτικής Κοινότητας Αργυρούπολης

 

Γιώργος Βελισσαρόπουλος

Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γλυφάδας «Χοροστάσι»

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος