12 στρέμματα του Ελληνικού στους δήμους για διαχείριση απορριμμάτων

12 στρέμματα του Ελληνικού στους δήμους για διαχείριση απορριμμάτων

Ελλάδα/Κόσμος4 Ιουνίου 2015

Ένα πάγιο αίτημα των Δήμων που συνορεύουν με το Ελληνικό, έρχεται να ικανοποιήσει η κυβέρνηση με την παραχώρηση τμήματος έκτασης 12 στρεμμάτων του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, κ. Νάντια Βαλαβάνη, ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, κ. Χρήστο Καπάνταη, για το αίτημα των Δήμων Γλυφάδας, Αλίμου, Αργυρούπολης Ελληνικού, Παλαιού Φαλήρου, αναφορικά με την παραχώρηση χώρου περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Όπως σημειώνεται, ο παραπάνω χώρος είναι απολύτως απαραίτητος προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των παραπάνω Δήμων.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Πράγματι υπάρχει αναγκαιότητα να παραχωρηθεί χώρος περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων Δήμων. Θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την εταιρία Ελληνικό ΑΕ για την δρομολόγηση και υλοποίηση της συγκεκριμένης παραχώρησης».

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης σχολιάζοντας τα όσα είπε η κα Νάντια Βαλαβάνη έκανε λόγο για δήλωση «απόλυτα σύμφωνη και συμβατή με όλο τον νέο Εθνικό Σχεδιασμό που παρουσιάσαμε».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος