"Ναι" στον νόμο Κοντονή από FIFA-UEFA

Ελλάδα/Κόσμος22 Μαϊου 2015

Επιστολή την οποία υπογράφουν οι γενικοί γραμματείς της FIFA, Ζερόμ Βάλκε και της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, εστάλη το πρωί της Παρασκευής 22/5 στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.  

Οι διεθνείς ομοσπονδίες αποδέχονται ως έχει τη διάταξη του Νόμου περί Τακτικών Δικαστών, ζητώντας παράλληλα από τον υφυπουργό να σεβαστεί τις αρμοδιότητες και την ανεξαρτησία της ΕΠΟ.  

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:  

"Αγαπητέ κ. Κοντονή,   Επιβεβαιώνουμε παραλαβή της επιστολής σας με ημερομηνία 8 Μαΐου 2015 με την οποία αποστείλατε στη FIFA και την UEFA αντίγραφο στην Ελληνική γλώσσα του προαναφερόμενου νόμου, όπως τελικά υιοθετήθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και μία μετάφραση στα Αγγλικά του Άρθρου 5 και Άρθρου 15 παρ.2.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι στην τελική εκδοχή του νόμου φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις που προηγουμένως έγιναν από την FIFA και την UEFA. Συγχρόνως, και προς αποφυγή αμφιβολιών, θα επαναλάβουμε ότι κάθε περαιτέρω απόπειρα υπονόμευσης των νόμιμων αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα αντιμετωπιστεί με ισχυρή αντίσταση από τη FIFA και την UEFA.  

Σχετικώς, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι η FIFA και η UEFA θα παρακολουθούν στενά την εφαρμογή του νέου νόμου προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ανεξαρτησία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας διατηρείται σε κάθε χρονική στιγμή και σε συμφωνία με τις αντίστοιχες διατάξεις των Καταστατικών της FIFA και της UEFA.

Σας ευχαριστούμε που λάβατε υπόψη σας τα παραπάνω και για τη συνεργασία σας σε αυτή τη διαδικασία".

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος