Σύνοδος Κορυφής στη Ρίγα: Σε εποικοδομητικό κλίμα οι επαφές με Μέρκελ και Ολάντ

Σύνοδος Κορυφής στη Ρίγα: Σε εποικοδομητικό κλίμα οι επαφές με Μέρκελ και Ολάντ

Ελλάδα/Κόσμος22 Μαϊου 2015

Σε εποικοδομητικό κλίμα διεξήχθη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στη Ρίγα - Συνάντηση σήμερα του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν

Με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συναντηθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Ρίγα της Λετονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο βρίσκεται η πορεία των διαπραγματεύσεων και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν.

Σε εποικοδομητικό κλίμα διεξήχθη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στη Ρίγα. Η συνάντηση,  η οποία διεξήχθη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, διήρκεσε περίπου δυόμισι ώρες.

Σύμφωνα με το Μαξίμου, οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος. Εστίασαν τη συζήτηση στα εναπομείναντα ανοιχτά θέματα. Ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε την προοπτική εξόδου από την κρίση που θα φέρει μια συμφωνία με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Ρόλο - κλειδί πλέον για να προχωρήσουν γρήγορα τα πράγματα διατηρεί το ΔΝΤ, το οποίο απουσίαζε μεν τυπικά, αλλά ήταν "ωσεί παρών" στη συνάντηση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, Μέρκελ και Ολάντ έδωσαν έμφαση στην ανάγκη να συμφωνήσει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο, ως γνωστόν, έχει προβάλει σκληρές θέσεις στα εργασιακά και το ασφαλιστικό

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος