Κομισιόν: Αποσκοπούμε σε συμφωνία

Κομισιόν: Αποσκοπούμε σε συμφωνία

Ελλάδα/Κόσμος6 Μαϊου 2015

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από κοινού με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ αποσκοπεί σε μια συμφωνία με την Ελλάδα που θα συμβάλει στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και ανάπτυξη και ευελπιστεί ότι η συνεργασία με τα θεσμικά όργανα θα συνεχιστεί προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

Αυτό ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της Επιτροπής, στις Βρυξέλλες, συμπληρώνοντας ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη συγκεκριμένης προόδου επί του θέματος στις 11 Μαΐου, οπότε θα συνεδριάσει το Eurogroup και θα προβεί σε απολογισμό των πεπραγμένων.

Η απάντηση της Κομισιόν έρχεται λίγες ώρες μετά την άτυπη ενημέρωση του Μαξίμου, που απέδωσε στους εταίρους τα εμπόδια μπροστά στην επίτευξη συμφωνίας.

 Σε άτυπη ενημέρωση, το Μαξίμου υπογραμμίζει ότι η ΕΕ ενδιαφέρεται για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τη μη διαγραφή του χρέους, ενώ το Ταμείο επιμένει στις μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στο συνταξιοδοτικό και στα εργασιακά.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με αυτά τα δεδομένα δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συμβιβασμός, υπογραμμίζοντας ότι η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους θεσμούς και στην αδυναμία συνεννόησης μεταξύ τους.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος