Μόνιμη και σταθερή εργασία ζητούν οι καθαρίστριες

Μόνιμη και σταθερή εργασία ζητούν οι καθαρίστριες

Εν Δήμω > Ειδήσεις6 Μαϊου 2015

Η επιτροπή αγώνα καθαριστών – καθαριστριών δημόσιων σχολείων κατέθεσε υπόμνημα προς ψήφιση στο ΔΣ της 29ης Απριλίου, στο οποίο αναφέρεται πως, η εφαρμογή του Καλλικράτη επιτάχυνε την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων, από την καθαριότητα μέχρι τους τομείς Παιδείας – Υγείας – Πρόνοιας  , εξέλιξη η οποία οδηγεί την ανάθεση της καθαριότητας των σχολείων , σε εταιρίες καθαρισμού και συνεργεία.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο , οι καθαρίστριες – καθαριστές στα Δημοσία σχολεία με συμβάσεις έργου ακόμα και 13 χρόνων και μισθούς πείνας, θα βρεθούν στα τέλη του Ιουνίου, στην ανεργία.

Κατόπιν τούτων, ζητάνε, την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, με πλήρη σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Επίσης ζητάνε άμεση τροποποίηση των συμβάσεων από συμβάσεις έργου σε αορίστου χρόνου και τέλος να μην τοποθετηθούν από το δήμο μεγαλοεργολάβοι καθαρισμού μέσα στα σχολεία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε δεκτό το ψήφισμα με τη συμπλήρωση που πρότεινε ο Χρήστος Κορτζίδης να ζητηθεί άμεσα με νομοθετική ρύθμιση η παράταση της ισχύος των ήδη υπαρχουσών συμβάσεων.

Ναι μεν αλλά, ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος

Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να σχολιάσει το αίτημα των καθαριστριών προς τους δήμους να μην δώσουν την καθαριότητα σε εταιρείες καθαρισμού. Όπως είπε γι αυτόν σημασία έχει να καθαρίζονται τα σχολεία και «δεν κολλάει» στο ποιος θα κάνει την καθαριότητα.

 

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις