Εκτός Πλάνου: Για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς στο βουνό

Εκτός Πλάνου: Για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς στο βουνό

Εν Δήμω > Ειδήσεις4 Μαϊου 2015

Για υπονόμευση της εργατικής πρωτομαγιάς και της απεργίας κατηγορεί το δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτο, η δημοτική κίνηση «Εκτός Πλάνου» με αφορμή το «γλεντάκι» που έστησε «για την παρέα του» όπως αναφέρουν, στο βουνό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Εκτός Πλάνου»:

«Τι άλλο μπορεί να κάνει ο δήμαρχος… δεν μας σοκάρει τίποτα πλέον. Την ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς διοργάνωσε εκδήλωση πικ νικ στο βουνό στο σημείο που όπως αναφέρει καθάρισε το σώμα εθελοντών!!!! Όλα αυτά βέβαια δεν είναι τυχαία. Γνωστός πολέμιος των κινημάτων και τον εργατικών αγώνων φρόντισε να υπονομεύσει την εργατική πρωτομαγιά και την απεργία της με ένα «γλεντάκι» για την παρέα του. Μια μέρα σύμβολο των εργατικών διεκδικήσεων καλεί τον κόσμο της δουλειάς ,τους νέους και τους τους ανέργους σε ένα πικ νικ προβάλλοντας παράλληλα  το σώμα εθελοντών ,έναν δηλαδή κατ εξοχήν προσβλητικό για τους άνεργους θεσμό.

Ας μην βιαστεί κανείς να μας κατηγορήσει πως κάνουμε επίθεση σε ένα συλλογικό γλέντι… ξέρουμε καλύτερα από τους συγκεκριμένους πως είναι να γλεντάμε συλλογικά, να μαγειρεύουμε συλλογικά και να τσιμπολογάμε (όπως στην πρόσκλησή του αναφέρει) σε μια απεργία. Με τη μόνη διαφορά πως το κάνουμε στηρίζοντας  την ίδια την απεργία, τις διεκδικήσεις της αλλά και το δικαίωμα των ανέργων στην εργασία.

Απορούμε πώς και αυτή η εκδήλωσή του δεν χορηγήθηκε από καμία επιχείρηση που απολύει κατά δεκάδες εργαζομένους όπως το πρόσφατο παράδειγμα που χορηγός σε καλλιτεχνική δημιουργία με θέμα την κρίση ήταν τα τσιμέντα Χαλκίδας…»

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις