Όχι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Όχι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Εν Δήμω > Δημοτικό Συμβούλιο24 Απριλίου 2015

Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μεταφέρονται τα αποθεματικά των δήμων στην Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας εναντιώθηκαν στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 23 Απριλίου, όλες οι δημοτικές παρατάξεις και τα σωματεία των εργαζομένων. 

Το ψήφισμα της ΚΕΔΕ το οποίο προτάθηκε στο σώμα, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης και τους Βαζαίο και Λιάππη. Η παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη, κατέθεσε και ψήφισε δικό της σχέδιο ψηφίσματος.

Η απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου αναφέρει τα εξής:

Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο του ∆ήµου Ελληνικού - Αργυρούπολης  καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση της κυβέρνησης, να δεσµεύσει υποχρεωτικά όλα τα ταµειακά διαθέσιµα των Οργανισµών Τοπικής Αυτοδιοίκησης µε Πράξη Νοµοθετικού Περιεχοµένου που εξέδωσε αιφνιδιαστικά στις 20-4-2015.

 Εκφράζει  την έντονη αντίθεσή του σε αυτή την προδήλως αντισυνταγµατική πράξη της Κυβέρνησης και υπογραµµίζει, ότι τέτοιου είδους ενέργειες παραβιάζουν βάναυσα την αυτοτέλεια των ∆ήµων, δηµιουργούν εικόνα θεσµικής διάλυσης και οδηγούν ουσιαστικά στην αδυναµία και αναστολή της λειτουργίας των ∆ήµων  µε ότι αυτό συνεπάγεται για τους παιδικούς σταθµούς, τα αθλητικά κέντρα, τις υπηρεσίες καθαριότητας, τις κοινωνικές δοµές και γενικά όλες γενικά τις υπηρεσίες µας.

Καλεί την Κυβέρνηση να ακυρώσει  άµεσα την απόφασή της αυτή, που είναι ενάντια στην Τοπική  Αυτοδιοίκηση, τον θεσµό που πλήρωσε µε το παραπάνω «το µερίδιο του στο λογαριασµό» της δηµοσιονοµικής εξυγίανσης της χώρας, ενώ µε τους ελάχιστους σήµερα εναποµείναντες σε αυτόν πόρους, αγωνίζεται µε κάθε δυνατό τρόπο να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώµατα, που έχουν πληγεί βάναυσα από την οικονοµική κρίση για την οποία δεν ευθύνονται.

 To Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα δώσει τα χρήματα του Δήμου στην κυβέρνηση και δεν θα εφαρμόσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

 

Μερικοί θέλουν να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα

Τοποθετούμενος ο Χρήστος Κορτζίδης, είπε πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα. Σημείωσε ότι ο δρόμος της σύγκρουσης με τους δανειστές, την ΕΕ και το ΔΝΤ θα είναι δύσκολος και κακοτράχαλος και θα απαιτήσει θυσίες. Κάλεσε την κυβέρνηση να μην υποταχθεί στον πόλεμο που γίνεται από ΕΕ-ΔΝΤ και εάν δεν έχει άλλες επιλογές να σταματήσει την πληρωμή του επαχθούς και άδικου χρέους και να δρομολογήσει μέτρα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Σχολίασε την χαιρεκακία την οποία εξέφρασαν με τις τοποθετήσεις τους δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά τόνισε θέλουν να είναι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. Δηλαδή υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξακολουθεί να πληρώνει το χρέος στους δανειστές και να είναι το «καλό παιδί» και από την άλλη διαμαρτύρονται για τις συνέπειες της συνεχιζόμενης εξυπηρέτησης του χρέους στην αυτοδιοίκηση. Σημείωσε ότι περισσεύει η υποκρισία στις τοποθετήσεις δυνάμεων στην ΚΕΔΕ αλλά και τοπικά που υποστήριξαν τον Καλλικράτη και τις μνημονιακές πολιτικές.

Το ψήφισμα που κατέθεσε η Δημοτική Συνεργασία:

1.Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δεν έπρεπε να αντιμετωπίσει το τόσο σοβαρό αυτό πρόβλημα με ΠΝΠ αλλά με διάλογο - ενημέρωση και νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

2. Γνωρίζουμε τον πόλεμο που ασκείται από ΕΕ - ΔΝΤ και το εγχώριο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο στην Ελληνική Κυβέρνηση με σκοπό να υποταχθεί και να συνεχίσει την βαθύτατα αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζονταν πριν. Πιστεύουμε ότι η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αντισταθεί και εάν δεν τις αφήνονται άλλες επιλογές να σταματήσει την πληρωμή του άδικου, επαχθούς και μη βιώσιμου χρέους προς τους "δανειστες", δρομολογωντας ταυτόχρονα όλα τα αναγκαία μέτρα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας.

Σε μια τέτοια προσπάθεια πρέπει να συμβάλλουμε όλοι και η τοπική αυτοδιοίκηση.

3. Θεωρούμε υποκριτικές τις διαμαρτυρίες δυνάμεων της κεντρικής πολιτικής και της αυτοδιοίκησης, που ενώ μέχρι πρότινος στήριζαν είτε ανέχονταν στην πράξη τις πολιτικές που στραγγάλιζαν κυριολεκτικά τους δήμους, τώρα εμφανίζονται ως δήθεν υπερασπιστές του αυτοδιοίκητου και της οικονομικής τους αυτοτέλειας. Όλοι αυτοί δεν μπορούν να υπερασπιστούν πράγματα που δεν πιστεύουν.

Αυτό καλούνται και πρέπει να το κάνουν το λαϊκό κίνημα και οι συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

 

Το πρόβλημα με τον Τσίπρα, είναι ο Κορτζίδης!  

Αυτό υποστήριξε στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος ο οποίος υποστήριξε ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι θέσεις της «πτέρυγας Κορτζίδη» που υποστηρίζει ακραίες απόψεις που βάζουν τη χώρα σε περιπέτειες. 

Εξαιρετική ταύτιση απόψεων του δημάρχου με Μέρκελ, Σόιμπλε και άλλους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ οι οποίοι έχουν διατυπώσει δημόσια την επιθυμία τους να διώξει ο Τσίπρας την αριστερή τάση του κόμματός του. 

Κινητοποίηση της ΚΕΔΕ 

Σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου 2015, στις 11.30 π.μ. , το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχοι από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν στη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν στο Προεδρείο της και στους Πολιτικούς Αρχηγούς όλων των κομμάτων το ψήφισμα της Κ.Ε.Δ.Ε. καθώς και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της, ενόψει της ψήφισης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στην Ολομέλεια της Βουλής που συνεδριάζει για το σκοπό αυτό στις 12 το μεσημέρι.

 Οι υπηρεσίες του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης θα μείνουν κλειστές από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι, με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες.

 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Δημοτικό Συμβούλιο