Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον απολογισμό της διοίκησης

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον απολογισμό της διοίκησης

Εν Δήμω > Ειδήσεις16 Απριλίου 2015

Επικριτική ως προς την πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση του δήμου εμφανίζεται η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης. Με αφορμή τον απολογισμό που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα, η αντιπολιτευόμενη παράταξη σημειώνει στο sinergasia.gr:

Η σημερινή διοίκηση του δήμου ανεξάρτητα από πρόσωπα και προθέσεις κινείται πολιτικά στην ίδια κατεύθυνση με την προηγούμενη. Εφαρμόζει πιστά τον «Καλλικράτη», κάτι που δεν το κρύβει αφού τον στήριξε και σαν αντιπολίτευση. Εφαρμόζει δηλαδή την μετατροπή του δήμου σε μια καλοστημένη επιχείρηση, που απ την μια, θα προσφέρει υπηρεσίες με φθηνό προσωπικό, εφαρμόζοντας την ανταποδοτικότητα και την ιδιωτικοποίηση, φορτώνοντας στην πλάτη της λαϊκής οικογένειας το κόστος και απ την άλλη θα στήνει δομές αντιμετώπισης της κρίσης (κοινωνικά παντοπωλεία κ.α.) προσφέροντας χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες, παρηγοριά στον άρρωστο δηλαδή, προκειμένου να αντιμετωπίσει ακραία φαινόμενα.

Αυτή είναι η κατεύθυνση που μας επιβάλλει χρόνια τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της τρόικας και εφαρμόζεται στο δήμο μας τα τελευταία χρόνια.

Η σημερινή διοίκηση δεν λέει κουβέντα για τις περικοπές από τον κρατικό προϋπολογισμό που συνεχίζονται και με την νέα κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ). Δεν βγάζει λέξη και για τα χρωστούμενα στο δήμο απο τα προηγούμενα χρόνια. Ξέρει όμως πολύ καλά να αξιοποιεί την έλλειψη χρηματοδότησης για να πασάρει τους χορηγούς (επιχειρηματικούς ομίλους, εφοπλιστές, τράπεζες) -με τεράστια κερδοφορία εν μέσω κρίσης - ως σωτήρες και ευεργέτες που θα λειτουργήσουν υπηρεσίες εκεί που το κράτος δεν λειτουργεί ή να δικαιολογήσει το αντίτιμο που πρέπει να πληρώσει ο κόσμος για να έχει υπηρεσίες απο το δήμο.

Τα χρήματα που οφείλει το κράτος στους δήμους είναι χρήματα των εργαζομένων που μέσα απο την άγρια φορολογία άμεση και έμμεση, πρέπει να επιστρέφουν στους ίδιους με υπηρεσίες μέσω του δήμου. Αντί αυτού, ξαναπληρώνουμε με τοπικά χαράτσια, συνδρομές και τέλη για υπηρεσίες που έπρεπε να μας τις παρέχουν.

Τα επόμενα χρόνια θα περάσουν στην ευθύνη των δήμων ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες και υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με λαικές ανάγκες χωρίς βέβαια να δοθούν και οι αντίστοιχοι πόροι. Πως θα λειτουργούν ; Πως θα συντηρούνται υποδομές ; Mε χορηγίες; Ήδη π.χ τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί έχουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και τα χρήματα των σχολικών επιτροπών είναι ψίχουλα, σταγόνα στον ωκεανό. Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο;

Κανείς δεν είναι ανεξάρτητος. Ή ανέχεσαι και στηρίζεις αυτήν την πολιτική ή την αντιπαλεύεις οργανώνοντας όλους αυτούς που πλήττονται. O καθένας κάνει την επιλογή του.  

Διαβάστε επίσης:

Απολογισμός: ... απ΄όλα είχε ο μπαξές

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις