Συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν

Συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν

Ελλάδα/Κόσμος8 Απριλίου 2015

Στην «επανεκκίνηση» των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας «προς όφελος των δύο λαών, αλλά και της ασφάλειας και της σταθερότητας της περιοχής» αναφέρθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, πριν από την κατ' ιδίαν συνάντησή τους, στο Κρεμλίνο.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε:

«Η Ρωσία ήταν η κύρια εμπορική εταίρος της Ελλάδας. Το 2013 ο όγκος των συναλλαγών είχε διπλασιαστεί. Πέρυσι όμως είχαμε μείωση κατά 40%. Πρέπει να συζητήσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε για να επαναφέρουμε τις σχέσεις μπροστά».

Με τη σειρά του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αφού αρχικά εξέφρασε τη συγκίνησή του για την κατάθεση εκ μέρους του στεφάνι στο Μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη», ανέφερε:

«Υπάρχουν βαθιές και διαχρονικές σχέσεις, που συνδέουν τους δύο λαούς και εξαιτίας των κοινών αγώνων και εξαιτίας της κοινής θρησκευτικής παράδοσης και αυτή η σχέση διατηρήθηκε με αισθήματα φιλίας των δύο λαών.

Ο σκοπός της παρουσίας μου είναι να φροντίσουμε να επανεκκινήσουμε τις Ελληνορωσικές σχέσεις προς όφελος και των δύο Χωρών, αλλά και προς όφελος της ασφάλειας και της σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής».

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος