Η Δημοτική Συνεργασία ζητά τις μελέτες για την 129 Π.Υ.

Η Δημοτική Συνεργασία ζητά τις μελέτες για την 129 Π.Υ.

Εν Δήμω > Ειδήσεις31 Μαρτίου 2015

Ερώτημα στο δημοτικό συμβούλιο της 18ης Μαρτίου, αν υπάρχει μελέτη για την ανάπλαση των 13 στρεμμάτων της 129ΠΥ σε «Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο Αγίας Παρασκευής», έθεσε η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης για να πάρει απάντηση από το δήμαρχο Γ. Κωνσταντάτο πως υπάρχει μελέτη αλλά δεν την φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο γιατί «αυτόν ψήφισε ο κόσμος δήμαρχο για να κάνει το έργο του».

«Αν αρέσει στο δήμαρχο μπορεί να συνεχίσει να συνομιλεί μόνο με τον καθρέφτη του... έχουν και τα παραμύθια το γούστο τους. Όμως η ανάπλαση μιας έκτασης 13 στρεμμάτων σε 'Πρότυπο Οικογενειακό Πάρκο' δεν είναι προσωπική του υπόθεση», σχολιάζει η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου.  
Και προσθέτει: «Το δημοτικό συμβούλιο οφείλει να γνωρίζει ποιες εργασίες ανάπλασης θα στηρίξουν οι χορηγίες τις οποίες καλείται να εγκρίνει, οφείλει επίσης να γνωρίζει ποιοι είναι οι χορηγοί και αν έχουν οφειλές προς το δήμο ή οικονομικής φύσης δοσοληψίες με αυτόν ως προμηθευτές ή εργολάβοι του. 
Η απάντηση του δημάρχου ότι 'σκασίλα' του αν κάποιοι μπορεί να έχουν οφειλές ή να παίρνουν δουλειές του δήμου με απευθείας αναθέσεις είναι επικίνδυνη λογική».

 

Με έγγραφο το οποίο κατέθεσε η παράταξή Δημοτική Συνεργασία, ζητεί να κατατεθούν οι μελέτες ανάπλασης της 129 Π.Υ. καθώς και της διάνοιξης διόδου προς το ΜΕΤΡΟ:

«Προς δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης

            κ. Γιάννη Κωνσταντάτο 
             Κοινοποίηση: Τεχνική Υπηρεσία 

 

Στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 18/3/2015 σε σχετική ερώτηση της παράταξής μας, απαντήσατε ότι υπάρχει μελέτη ανάπλασης του πάρκου στην πρώην 129 ΠΥ και ότι κρίνατε πως δεν ήταν αναγκαίο να την θέσετε προς συζήτηση στο ΔΣ για πιθανή βελτίωση ή ακόμη να πάρετε γνώμη από τους κατοίκους της γειτονιάς σε μια ανοιχτή διαβούλευση.
Ζητούμε να μας δώσετε άμεσα αντίγραφο της μελέτης.
 Επίσης στην ίδια συνεδρίαση είπατε ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ έχει δώσει στο δήμο μελέτη για την διάνοιξη διόδου σύνδεσης της Αγ. Παρασκευής με το μετρό και ανακατασκευής του πεζοδρομίου της Λ.  Βουλιαγμένης από την Βοσπόρου μέχρι το σταθμό. Ζητούμε επίσης να μας δώσετε άμεσα τις μελέτες αυτές». 

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις