Απόφαση της Ο.Μ. Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό

Απόφαση της Ο.Μ. Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό

Ελλάδα/Κόσμος31 Μαρτίου 2015

H O.M Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέλευση της 23.03.2015 με θέμα το Ελληνικό και την παραλία των Αστεριών αποφάσισε τα εξής:

Συμφωνούμε με την απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής και επιβεβαιώνουμε κι εμείς τη θέση μας ότι είμαστε αντίθετοι στην πώληση του Ελληνικού. Καταγγέλλουμε την Διοίκηση της Ελληνικόν Α.Ε διότι απείλησε με αυτόφωρο τον πρόεδρο της ΠΟΛΚΕOΑ και πέρασε λουκέτα στο Μουσείο της Αεροπορίας. Επίσης αρνείται να επιτρέψει στην Επιτροπή Αγώνα του Ελληνικού να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Δράσεις για το Ελληνικό

Συμμετέχουμε σε όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες που οργανώνει το επόμενο διάστημα η Συντονιστική Επιτροπή για το Ελληνικό.

Συντονιζόμαστε με τις υπόλοιπες οργανώσεις μελών (Αργυρούπολη, Ελληνικό και Άλιμος) όπως και με την Δημοτική παράταξη Ανατροπή στη Γλυφάδα για κοινές δράσεις. Μέσα από την Επιτροπή Κατοίκων προωθούμε το ζήτημα και κάνουμε συγκεκριμένες δράσεις.

ΑΣΤΕΡΙΑ

Εκφράζουμε τη ριζική μας αντίθεση και διαφωνία με την απόφαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού συμβουλίου Αττικής που ενέκρινε την προώθηση  των «επενδυτικών σχεδίων» για την «ανάπτυξη» τουριστικού συγκροτήματος στο σύνολο της έκτασης των Αστεριών Γλυφάδας. Μια απόφαση ανακόλουθη με τις αρχές και τις προεκλογικές δεσμεύσεις της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ». Μια απόφαση που προωθεί ένα δήθεν «αναπτυξιακό σχέδιο» σε βάρος του δασικού και αρχαιολογικού χαρακτήρα των Αστεριών Γλυφάδας και αποδέχεται ως δεδομένη την επί δεκαετίες ασύστολη κακοποίηση του χώρου και την αυθαίρετη δόμηση ακόμη και στον αιγιαλό και στη δασική έκταση.

Εμείς, συνεπείς στις αρχές και τους αγώνες μας για την προστασία του χώρου των Αστεριών Γλυφάδας, θασυνεχίσουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας την ένταξή του σε ένα συνολικότερο σχεδιασμό ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και την απόδοσή του ως χώρο αναψυχής με εξασφαλισμένη ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες της Γλυφάδας και της Αττικής.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος