Συναντήσεις Δραγασάκη και Κοτζιά στην Κίνα

Συναντήσεις Δραγασάκη και Κοτζιά στην Κίνα

Ελλάδα/Κόσμος27 Μαρτίου 2015

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο η συνάντηση ελληνικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας, που είχε επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, με πολυμελή κινεζική κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Μα Κάι.

Η συνάντηση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, διήρκησε σχεδόν δύο ώρες και στο πλαίσιό της εξετάστηκε πλήθος θεμάτων και διερευνήθηκε το πεδίο για επέκταση της συνεργασίας των δύο χωρών σε ποικίλους τομείς, με στόχο την αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών.

Διαπιστώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για εμβάθυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων και χαράχθηκαν τα επόμενα βήματα στη βάση του τριετούς σχεδίου δράσης το οποίο έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Εξωτερικών και η Αντιπροεδρία της κυβέρνησης.

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι που η σχέση των χωρών μας έχει, ήδη, διανύσει μακρύ δρόμο και θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που η Κίνα στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας σε μια κρίσιμη περίοδο. Ο στόχος της κυβέρνησής μας είναι να προχωρήσει περαιτέρω στην εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων μας, οικονομικών, πολιτικών και πολιτισμικών.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος