Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται...

Οι αποκαλύψεις συνεχίζονται...

Εν Δήμω > Ειδήσεις25 Μαρτίου 2015

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης επαναφέρει το θέμα της προσωρινής (;) εγκατάστασης εταιρείας σε ξενοίκιαστο γραφείο 300 τ.μ. στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου της Λ. Βουλιαγμένης (ιδιοκτησίας δήμου Ελληνικού-Αργ/πολης), χωρίς να έχει προηγηθεί ανάλογη απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο, εγείροντας «ζήτημα παραποίησης αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου». Παραθέτει ηχητικό ντοκουμέντο από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης.

Με κοινή επιστολή της παράταξής του κ. Κορτζίδη και της παράταξης του κ. Βαζαίου ζητήθηκε «να αρθούν άμεσα οι αυθαιρεσίες που έχουν γίνει στην υπόθεση Χαραμουντάνη οι οποίες προσβάλλουν το ΔΣ και θίγουν το συμφέρον του δήμου».
Όπως καταγγέλλει η Δημοτική Συνεργασία, «στο δημοτικό συμβούλιο της 18ης Μαρτίου, ο πρόεδρος Γιάννης Τσαρπαλής, αντί να αναλάβει την ευθύνη του ως πρόεδρος για την αλλοίωση της απόφασης του συμβουλίου, μας κατηγόρησε ότι εκθέτουμε τον υπάλληλο του δήμου που είναι επιφορτισμένος με την τήρηση των πρακτικών!». 
Στην ουσία της υπόθεσης ο κ. Τσαρπαλής, σχετικά με την ορθότητα της απόφασης, «επικαλέστηκε τα αποσιωπητικά (...) στην απομαγνητοφώνηση για να υποστηρίξει ότι η απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο στις 8 Οκτωβρίου ήταν να μετακινηθεί η εταιρεία του κ. Χαραμουντάνη στο Ι7 κατάστημα», αναφέρει η Δ.Σ.Ε.Α..
Και η αποκάλυψη «δένεται» και με την παράθεση των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της συνεδρίασης, «όπου κανείς μπορεί να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν ασάφειες ως προς το τι προτάθηκε και τι ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο της 8ης Οκτωβρίου» όπως σημειώνει η Δημοτική Συνεργασία.
Στο σημείο αυτό, γίνεται επίκληση στην τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης Χρήστου Κορτζίδη που υποστήριξε: «εάν ο υπάλληλος είχε κάνει λάθος, ο πρόεδρος που γνώριζε την απόφαση θα μπορούσε να το είχε διορθώσει, εάν είχε γίνει η πρόταση για να μετακινηθεί ο κ. Χαραμουντάνης στο Ι7 και μάλιστα με το ίδιο ενοίκιο που πλήρωνε στο Β3, αποκλείεται να είχε περάσει απαρατήρητη και ασχολίαστη από την αντιπολίτευση» και «η πρόταση αφορούσε στη μετακίνηση του τεχνικού γραφείου του κ. Χαραμουντάνη και όχι της εταιρείας ORNITALIA που επίσης του ανήκει».
Ευθύνες επιρρίπτονται και στον δήμαρχο. «Σύμφωνα με δήλωση του Γιάννη Κωνσταντάτου σε δυο εβδομάδες το κατάστημα Β3 θα έχει επισκευαστεί και ο κ. Χαραμουντάνης θα επιστρέψει σε αυτό. 
Δεν είμαστε καθόλου σίγουροι τι θα είχε συμβεί εάν δεν αντιδρούσαμε. Θεωρούμε ότι δεν είναι χωρίς σημασία να αλλοιώνονται αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου ακόμη και εάν αυτό γίνεται κατά λάθος. 
Στην περίπτωση του λάθους μπορεί να υπάρξει κατανόηση και αποκατάσταση της ορθής απόφασης. 
Το επικίνδυνο είναι όταν επικρατεί η λογική 'πλειοψηφία είμαστε ότι θέλουμε αποφασίζουμε'. Μπορούσε όμως η πλειοψηφία να πάρει απόφαση να μετακινηθεί ο κ. Χαραμουντάνης από το Β3 στο Ι7 έναντι 240,97 €;» καταλήγει η Δημοτική Συνεργασία, μένοντας με την... απορία.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ειδήσεις