Σακελλαρίδης: Δεν αποσύρονται τα νομοσχέδια

Σακελλαρίδης: Δεν αποσύρονται τα νομοσχέδια

Ελλάδα/Κόσμος18 Μαρτίου 2015

Η κυβέρνηση δεν θα αποσύρει τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις παρά τις πιέσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως το νομοσχέδιο για τη φτώχεια έχει χαμηλό δημοσιονομικό κόστος περίπου 200 εκ. ευρώ και η ρύθμιση για τις δόσεις θα αποφέρει δημοσιονομικό όφελος.

Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε πως τα νομοσχέδια αυτά ήταν εν γνώσει των θεσμών εδώ και πολύ καιρό, ενώ για το "μπλόκο" της Κομισιόν, δήλωσε πως στήνεται "σκηνικό πίεσης" προς την ελληνική κυβέρνηση.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup, ζήτημα το οποίο θα θέσει ο Αλέξης Τσίπρας και στην πενταμερή σύσκεψη της Πέμπτης.

Oπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του Channel 4 Πωλ Μέισον, με επιστολή του ο Ντέκλαν Κοστέλο (εκπρόσωπος της Επιτροπής στους Θεσμούς) προς την ελληνική κυβέρνηση, υποστήριξε πως τα δύο νομοσχέδια συνιστούν "μονομερείς ενέργειες".

στην επιστολή αναφέρεται:

"Κατά τη χθεσινή μας τηλεδιάσκεψη, αναφέρατε πως προτίθεστε αύριο να περάσετε το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και πως σκοπεύετε να περάσετε από το κοινοβούλιο και άλλες πρωτοβουλίες, όπως αυτή για τη ρύθμιση των φορολογικών οφειλών.

Συνιστούμε με ιδιαίτερη έμφαση να υπάρξουν πρώτα πολιτικές διαβουλεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της συμμόρφωσης με τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες. Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να συζητηθούν και χρειάζεται να τα δούμε σε ένα συνεκτικό και κατανοητό πακέτο.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα προχωράτε μονομερώς και με αποσπασματικό τρόπο, ο οποίος είναι αναντίστοιχος με τις δεσμεύσεις που δώσατε, συμπεριλαμβανομένης εκείνης που συμφωνήθηκε στο Eurogroup όπως αναφέρεται στο κείμενο της 20ης Φεβρουαρίου".

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη του στο κρατικό ραδιόφωνο της Βουλγαρίας ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη έτοιμα σενάρια σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της τον Ιούλιο. Μίλησε για σενάριο Κύπρου και χαρακτήρισε την ελληνική κυβέρνηση «πολιτική αστάθεια».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απάντησε στον Ντάισελμπλουμ να κοιτάζει τη (θεσμική) δουλειά του ενώ το Μαξίμου αψήφησε την προειδοποίηση ότι θα εκληφθεί ως "μονομερής ενέργεια" το νομοσχέδιο της ανθρωπιστικής κρίσης, προχωρώντας κανονικά στην κατάθεσή του.

Άλλα άρθρα στην ίδια κατηγορία: Ελλάδα/Κόσμος